Címlap Közélet „Gyerek...

„Gyerekek százait” félti a Pécs Pride-tól Kővári János

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem változtatnak a 3. Pécs Pride időpontján, mert arról előzetesen tudott Pécs alpolgármestere is – erősítették meg a Pécs Aktuálnak a szervezők.

Az eseményre szeptember 23-án kerül majd sor, viszont Pécsett akkor nemcsak Pécsi Napok, hanem Tanuló Fesztivál is lesz, amelyen sok száz kisgyermek is részt vesz – óvodásoktól kezdve lesznek ugyanis speciális programok a városban. Tavaly például így néztek ki a korcsoportok:

Kővári János, az Összefogás Pécsért Egyesület, illetve a pécsi belváros képviselője viszont attól tart, a 3. Pécs Pride „kimeríti a kiskorúak zaklatását”. A várospolitikus azt írta a közösségi oldalán, hogy

„Védjük meg a gyermekeinket! Tiltakozásunk ellenére a PRIDE szervezői ragaszkodnak ahhoz, hogy a Pécs Napokon tartják a felvonulást. Ezekben a napokban a Tanuló Fesztivál miatt gyerekek százai vesznek részt a Belvárosban programokon. Ez véleményünk szerint kimeríti a kiskorúak zaklatását. Megkérdőjelezhető a jogszerűség is. Én a gyermekek mellett leszek! Szülők és nagyszülők meg kell védeni a gyermekeinket!”

– közölte, és arra buzdította követőit, hogy minél többen írják alá azt a petíciót, amely mindössze annyit kért a szervezőktől, hogy ne a Pécsi Napokkal és a Tanuló Fesztivállal egy időben tartsák meg a melegfelvonulást.


A petícióban azt írják:

„Pécs a PRIDE városává lett?! Az idén a Pride felvonulást rászervezték a Pécsi Napok programjaira. Így lopakodik be a „woke” kultúra Pécs kultúrája helyére. Mi lett a 2000 éves Pécsből?? Kérjük, írja alá Ön is a petíciót, ha egyetért azzal, hogy a Pécsi Napok idején nincs szükség PRIDE felvonulásra a városban!”

Eddig alig 500-an írták alá a petíciót. Ha valaki szeretné aláírni, az IDE KATTINTVA megteheti.