Halomra büntették az autósokat a pécsi közteresek egy problémás utcában

/
Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Bekeményített a pécsi közterület felülegyelt, miután megelégelte a várakozni tilosban parkolókat a Vince utcában. A járőrök egy nap alatt egy helyen, ennyit még nem büntettek: 25 autóra 250 ezer forintnyi bírságot szabtak ki!

– Nincs még egy ennyire problémás utca a városban, állandóan ide kell jönnünk – így jellemezték a közterület-felügyelő járőrök a Vince utcát, ahol egy parkolóhelyek nélkül működő irodaház miatt évek óta megy a harc a parkolóhelyekért a lakók, és az ott dolgozók között.

A járőrök most is bejelentésre érkeztek, először csak az utca elején az irodaházig büntettek, majd miután ezt több lakó telefonon szóvá tette, visszarendelték őket, és minden tilosban parkoló megkapta a 10 ezer forintos bírságot.

– Jellemző, hogy csak az első 100 méteren parkolók kapnak büntetést, az irodaház előtt nem. Pedig a tiltótábla az egész utcára vonatkozik, nem is értem milyen alapon szelektál a járőr – mondta el lapunknak az egyik megbüntetett lakó.

– A közterület-felügyeletre napi szinten érkezik bejelentés a belvárosi területekről, a szóban forgó Vince utcából is. Kollégáim kint is voltak és intézkedést kezdeményeztek több járművel kapcsolatosan. Az eljárásrendnek megfelelően alaptézis, hogy az adott helyen lévő szabálysértőkkel szemben kivétel nélkül történik intézkedés – közölte a Pécs Aktuál kérdésére Märcz János, a pécsi közterület-felügyelet vezetője.

A tettyei parkolási helyzet évek óta tarthatatlan, a lakók már többször kezdeményeztek egyeztetést, de eddig egyik sem járt eredménnyel

Előző sztori

Ugrásszerűen nő a tervezett műtétek száma, nagyon kellene a vér Pécsen!

Következő sztori

Aláírta Áder János a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényt

Legutóbbiak innen: Balhé