Címlap Közélet Hamarosan vad...

Hamarosan vadkamerák őrzik a megújult kutyafuttatókat Kertvárosban

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Két kutyafuttató is megújult Kertvárosban nemrég: a Littke és a Szaturnusz utcában is lakossági egyeztetés után kezdte meg a pécsi városüzemeltetési társaság a felújítási munkákat, amelyek jövő évben is folytatódnak.

Szebb lett a Littke utcai és a Szaturnusz utcai terület

A beérkezett igények alapján kezdte meg a kutyafuttatók megújítását a Biokom az elmúlt hetekben. Összesen csaknem 100 fát ültettek, döntően a Szaturnusz utcai területen, de néhány csemete a Littke utcába is került. Utóbbi kutyafuttatónál a gazdik a felújított, illetve az újonnan kihelyezett padokon pihenhetnek meg, amíg kedvencük játszik. A kutyák által kikapart gödrök sem jelentenek már gondot, hiszen azokat betemették, valamint a kerítést és a kaput is felújították.

A Szaturnusz utcai kutyafuttatónál is látványos munkák folytak: megmetszették a templom felőli kapunál lévő akácfát, a körülötte lévő sarjakat pedig kivágták. Elkészült az esőbeálló is, valamint a nyugati oldalon egy kaput állítottak fel.

A közeljövőben – március végéig – mindkét kutyafuttatónál elhelyeznek egy-egy vadkamerát a rongálások megelőzése és a közbiztonság növelése érdekében. Sőt, kutyaügyességi elemekből akadálypályát is építenek a két helyszínen várhatóan szintén jövő március végéig.

Mindezek mellett a Szaturnusz utcában is megújul a kerítés a tervek szerint jövő júniusig. A munkához szükséges hosszabb időtartamot nemcsak a terület nagysága indokolja, hanem az is, hogy a lakossági kérésnek megfelelően sűrűbb osztású drótháló készül, hogy a kisebb testű kutyák se tudjanak kibújni rajta.