Címlap Közélet Hargitai: Nem...

Hargitai: Nem végleg állította le Lázár János a mohácsi Duna-híd építését – Lesz új út a folyó fölött!

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Amint azt a Pécs Aktuál megírta: országosan 270 beruházást „lőtt ki” Lázár János minisztériuma, ezeket felfüggesztik – derült ki a DK-s Vadai Ágnesnek adott miniszteri válaszból. Ezek között találtuk meg a „Mohácsi Duna-híd előkészítése” nevet viselő projektet, amit a válaszlevél szerint a tárca leállított.

Lapunk elérte Hargitai Jánost, a térség kormánypárti országgyűlési képviselőjét, aki szerint azonban

egyáltalán nem arról van szó, hogy nem lesz új híd Mohácsnál, az ugyanis lesz!

Az Építési és Közlekedési Minisztérium, előre bejelentett módon, azokat a beruházásokat függesztette fel, amelyekben ugyan döntések születtek hosszú évekkel ezelőtt, de a fizikai kivitelezés nem indult el, azaz nem nyitották meg az építkezéshez szükséges elektronikus naplókat. Az új Mohácsi Duna-híd programja azonban még nem tartott ebben a fázisban, ugyanakkor időarányosan jól állunk – mondta Hargitai.

Az országgyűlési képviselő közölte, a kiviteli tervek már elkészültek,a kiviteli közbeszerzés előkészületei folynak. Ha sikerül megtalálni a legjobb kivitelezőt, akkor kezdődhet el fizikailag is a híd építése.

„Nem optimista, hanem reális becslésem szerint még ebben a kormányzati ciklusban elindulhat a tényleges beruházás.

Persze nem tudjuk, hogyan alakul majd a háború, amely sajnos komoly negatív hatással van Magyarországra – ezt látjuk és tapasztaljuk mindannyian -, de optimális esetben 2026-ban már folyni fog az építkezés” – közölte Hargitai János.