Címlap Közélet Hibázhatott a...

Hibázhatott a tanár, aki azokkal a gyerekekkel volt, akiket megbüntetett az ellenőr

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Tüke Busz egyeztetett annak az iskolának az igazgatójával és azokkal a tanárokkal, akik azt a gyerekcsoportot kísérték, amelyiket megbüntette a cég ellenőre, noha volt jegye a gyerekeknek. A kísérőtanárnak viszont nem volt ideje érvényesíteni azokat, mert az ellenőr gyorsabb volt. Az esetről részletesen ebben a cikkben számoltunk be:

– A Kórház térnél szállt fel a csoport, az ellenőrök a Zsolnay-szobornál kezdték elkérni az utasok jegyét ezen a csuklós buszon, amelyen három jegykezelő berendezés is van – ebben mindkét fél egyetértett. Ez nem volt elegendő idő arra, hogy érvényesítse a tanár a diákok jegyeit.

Eltekintünk a büntetéstől, és megegyeztünk abban minden érintettel, hogy vásárolnak egy osztályjegyet, ami 2920 forint és azt az általuk megjelölt időpontban leutazhatják

– magyarázta Bánkuti István, a cég vezetője.

Önkritikusan hozzátette azt is, át kell gondolniuk cégszinten azt is, hogy eddig nem kellően alaposan hívták fel a figyelmet ezekre az osztályjegyekre, amelyek szerinte sokkal kedvezőbbek csoportok esetében, mint az egyenkénti jegyek.

Átgondoljuk, hogyan tehetnénk még rugalmasabbá az osztályjegyek rendszerét, illetve azt, hogy ezekről még inkább értesüljenek az iskolák, és használják is

– mondta végül.

Az ellenőrök szabályszerűen jártak el elmondásuk szerint – tette hozzá a cégvezető, de azt nem tudja, ezt mennyire udvariasan tették. Pont azon a Mercedes buszon ugyanis nincs kamera, így “csak” az érintettek vallomásai állnak a cég rendelkezésére.