Így készül hétvégére a pécsi Mikulás

/
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A pécsi Mikulást a Mecsek-oldal egyik társasházának tetején lestük meg, amikor egy kéményseprő társaságában éppen a keményeket mérte fel, hogy melyiken hogyan tudja majd bejuttattni az ajándékot. A rendkívüli idők rendkívüli megoldásokat szülnek, éppen ezért a koronavírus miatt külön engedéllyel fogja kihordani az ajándékokat a pécsi Mikulás.

A Mikulás “hivatalosan” december ötödikéről hatodikára virradó éjszakán érkezik. Ezért lehetséges, hogy valaki már 5-én este megtalálja a csokit, narancsot, virgácsot, más pedig csak 6-án reggel, ébredés után fedezi fel.

Az elmúlt hetekben egy pécsi kéményseprővel járta végig a várost. Mi a Mecsek oldal egyik társasházában kaptuk el.

Sok minden nem tudtunk kiszedni belőle, annyit azért elárult, hogy sok dolga van, mert ellenőrizni kell a gyerekes házak és lakások keményeit, hogy december 6-ra virradóan mindenhova eljussanak az ajándékok.

Idén bátrabban közlekedek a városban, mert a kijárási tilalom miatt üresek az utcák, igy nem fogok lebukni. A rendőröktől sem tarok, mert van munkavégzési engedélyem

– mutatta büszkén a Pécs Aktuálnak a Mikulás.

Idén nem állítják fel a mindenki karácsonyfája előtti mikulás házat, ahol minden évben találkozhatnak vele a gyerekek, de a szerencsések összefuthatnak vele szombaton és vasárnap a Széchenyi téren vagy a Király utcában.

Hirdetés
Előző sztori

Érdemes decemberben havi országos e-matricát venni!

Következő sztori

Pirosba borul a pécsi TV-torony az AIDS miatt

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Live Pécs rádió
Rádió 1