Címlap Balhé Karácsony Ger...

Karácsony Gergelyt ekézi a DK-t támogató oldal, nem is akárhogy!

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ismét felvetődik a kérdés, hogy vajon sérülhet-e az ellenzéki etikai kódex azzal, hogy a Demokratikus Koalíciót támogató egyik Facebook-oldal folyamatosan lejáratja az ellenzéki miniszterelnök-jelölteket. Ezúttal Karácsony Gergelyről posztoltak – vette észre az Index.

Egy erősen a Demokratikus Koalíciót támogató Facebook-oldal kemény pénzeket fizet, hogy támadja és lejárassa az ellenzéki miniszterelnök-jelölteket.

Az Europálya újabb posztjában azt írják:

Ellenzékiként a félelmünk beigazolódott: Karácsony Gergely nem tudja legyőzni Orbán Viktort. Nem lehet csak Budapestről választást nyerni, ezért olyan miniszterelnök-jelölt kell, aki vidéken is népszerű!

A DK miniszterelnök-jelöltjét, Dobrev Klárát támogató lap korábban olyan hirdetésekre is százezreket költött, amelyekben Jakab Pétert, a Jobbik miniszterelnök-jelöltjét vagy Fekete-Győr Andrást, a Momentum Mozgalom miniszterelnök-jelöltjét kritizálták.

Etikai kódexet fogadtak el

Mint ismert, az előválasztási ellenzéki etikai kódexben az ellenzéki pártok (Jobbik, DK, Momentum, MSZP, LMP, Párbeszéd) elnökei megegyeztek, hogy a dokumentumban elfogadott elvek mentén kampányolhatnak, valamint vállalták azt is, hogy a jelöltek a jelölttársaikkal szemben nem folytatnak lejáratókampányt, a médiakapcsolataikat a demokratikus összefogás sikerének szolgálatába állítják, illetve azt is, hogy jelölttársaikkal szemben nem lépnek fel etikátlanul, mert ezzel a Fideszt segítenék.

Ugyanakkor azzal szemben, aki megsérti az etikai kódex alapelveit, a szövetséges pártok szankciót határoznak meg. Nagy kérdés, hogy a fent említett posztok sértik-e az ellenzéki etikai kódexet. Az Index korábban kereste a DK-t is, kérdésükre azt közölték, hogy nincs közük az Europálya elnevezésű oldalhoz.

Ennek ellenére a portál továbbra is olyan posztokat tesz ki, amelyek Dobrev Klárát fényezik.

Tegnap például azt írták, hogy

bár Dobrev Klára elsőként, ezen a héten kedden adta le az indulásához szükséges számú aláírást, és szerdán elsőként vált hivatalosan is miniszterelnök-jelöltté, az ajánlásgyűjtés nem állt meg, sőt. Az ajánlások gyűjtését folytatja a DK az ajánlásgyűjtési időszak végéig, a maradék két napban is, mert Dobrev Klárának fontos minden találkozás és beszélgetés

– olvasható a posztban.