Címlap Közélet SIKER: Se nye...

SIKER: Se nyerni, se kormányozni nem tud Gyurcsányék nélkül Péterffy Attila 2029-ig!

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem is olyan régen boldog mosollyal fotózkodott Gyurcsány Ferenc, és a Demokratikus Koalíció országos és pécsi vezetői, politikusai a pécsi Dzsámi előtt. Minden okuk megvan a mosolygásra, ugyanis városházi forrásaink szerint az

alapvetően a régi MSZP-s arcok által dominált elmúlt 5 év után, most a DK lehet a következő 5 éves ciklus, vagyis a 2024-2029 közötti időszak legnagyobb nyertese Pécsen

– persze, ha a választók is úgy akarják. (Erre részben utalt Sajgó György, momentumos politikus is lapunknak a napokban – a szerk.)

Aki rendszeresen és odafigyelve követi a pécsi politikai élet alakulását, annak ebben semmi meglepő nincs. Az annál inkább, hogy ezt immár Mellár Tamás is érvként húzta elő akkor, amikor arról beszélt egy interjúban, hogy miért szeretnék – az eddigieknél alaposabban – ellenőrizni azt, mit is csinálnak Péterffyék városvezetés címszó alatt.A különféle közvéleménykutatások szerint most éppen országos ellenzékváltás folyik Magyar Péter hathatós közreműködésével, és ez Pécsen is érezteti hatását. Még akkor is, ha a Tisza Párt Pécsen nem indít önkormányzati jelöltet. Ugyanakkor a korábbi szavazási mutatókból, és a lapunkhoz eljutott friss mérésekből az látszik, hogy az alapvetően baloldali, vagy fidesz-ellenes érzelmű szavazók jelentős része sem elégedett Péterffyék elmúlt öt éves tevékenységével.

Ezzel vélhetően Péterffy csapata is tisztában lehet, ha rendszeresen mérnek a városban, márpedig maga a polgármester utalt korábban arra, hogy vannak méréseik. A tábor lemorzsolódása ellenére Péterffy magabiztosan nyilatkozott arról, hogy jól áll, erre pedig minden oka meg is lehet.

Ugyanis a Demokratikus Koalíció minden erejével, aktivista hálózatával és erőforrásával valóban Péterffy Attilát tolja előre, és ebből nem is csinálnak titkot. sőt!

Látványosan demonstrálta a barátságot Dobrev Klára és Péterffy Attila a pécsi Kossuth téren

Gyurcsányék pontosan tudhatják, hogy nélkülük sem nyerni, sem később kormányozni nem tud majd Péterffy Attila; így kellően magabiztosak lehetnek ők is. Politikai terminológiában az ő emberükké tették Péterffyt, aki a DK nélkül csak béna kacsa lenne, hiszen nem lenne elég képviselője, akik megszavazzák, amit kell. Vagyis döntésképtelenné válna a Demokratikus Koalíció képviselői nélkül.

Innen nem nehéz felismerni azt a tényt sem, hogy

ha ebben a konstrukcióban újra bizalmat szavaznak a pécsiek a „Pécs Jövőjéért Egyesület” mögé behúzódó képviselő-jelölteknek, azzal szentesítik is azt, hogy a következő öt évben az történjék Pécsett, amit Gyurcsányék akarnak!

Vagy legalábbis, amivel jól járnak.

Mindezek mellett úgy néz ki (egyelőre), hogy bár Magyar Péter beszántja az ellenzéki térfelet, és újraosztja a lapokat, a DK továbbra is tartja magát – ami országosan a Fidesz egyik legnagyobb szerencséje.