Cikkünk frissítése óta eltelt 12 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Fotó: Fóris Gábor / Pécs Aktuál

Bebugyolálták az egykori Fegyveres Erők Klubja, vagy polgári nevén a Nemzeti Kaszinó épületét a pécsi belvárosban. Az ingatlan a Mathias Corvinus Collegium (MCC) tulajdonában van. Úgy tudjuk, azon túl, hogy így jobban mutat az épület, a cél egyelőre inkább a homlokzat megóvása. Hamarosan ugyanis kezdődik az ingatlan teljes átépítése.

Amint azt a Pécs Aktuál korábban már megírta: megkezdődött az épület tervezése is. Sikeresen lezárult a közbeszerzés, amely során kiválasztották az épület felújításának generáltervezőjét is.

A Mathias Corvinus Collegium kiemelten kezeli a pécsi Nemzeti Kaszinó teljeskörű felújítását, amely a jövőben az MCC pécsi központja lesz.

A régi fényét visszanyerő épületben tanulhatnak majd a legtehetségesebb pécsi és baranyai diákok, de emellett nyilvános rendezvények, könyvbemutatók, fórumok színhelyeként a város kulturális és közéleti centruma is lesz.

Fotó: Fóris Gábor / Pécs Aktuál

Kerestük a pécsi MCC-t az ügyben. Holnapra ígértek bővebb és részletes tájékoztatást.