Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az elmúlt tíz évhez hasonlóan az Ökováros – Ökorégió Alapítvány idén is játékos formában tartott előadást a gyermekeknek a víz világnapján. Az iskolásokat az Árkád mögötti új játszótéren várták, ahol elmesélték, miért kell a vízre vigyázni.

– Szerencsés helyzetben vagyunk mi pécsiek és mi magyarok, mert elegendő ivóvíz áll rendelkezésünkre. Pécsett a karszt által megtisztított vizet ihatjuk a városban, 80 százalékát az ivóvizünknek ez teszi ki. Viszont feladat is van ezzel, hogy a tisztaságára odafigyeljünk – hangsúlyozta Kővári János.

A belváros önkormányzat képviselője kiemelte:

az elmúlt évtizedben jelentős szennyvíz- és vízmű-rekonstrukció zajlott a városban. A képviselő kiemelte ezt a fejlesztést itt:

Pécsett és a környező településeken 850 kilométernyi vízvezeték, 51 termelőkút és 55 víztározó, a Tettye Forrásház 310 munkatársa és az évente egymilliárd forintot meghaladó értékű felújítások biztosítják, hogy minden nap biztonságos, tiszta ivóvíz álljon rendelkezésre az otthonokban, munkahelyeken.

Kedden a pécsi állatkertben adnak át egy különleges „szobrot” a víz világnapja alkalmából. Arról is írunk majd.