Címlap Baranya Nem unatkozta...

Nem unatkoztak a baranyai tűzoltók az elmúlt napokban

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A hétvége során összesen tizennyolc jelzés érkezett a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra, a tűzoltók ebből tizenegy alkalommal tűzesetet számoltak fel és öt műszaki mentés hajtottak végre.

Pénteken ötven-hetven négyzetméteren égett nádas Töttösön, a halastónál péntek este. A mohácsi hivatásos tűzoltók egy sugárral eloltották a tüzet. Személyi sérülés nem történt, kár nem keletkezett.

Műszaki meghibásodás miatt kigyulladt egy gép pénteken Pécsett, a Finn utcában. Az ott dolgozók a tüzet egy porral oltóval eloltották, azonban a csarnok füsttel telítődött. A pécsi hivatásos tűzoltók az eszközt kivitték az épületből és egy sugárral visszahűtötték. A dolgozók a csarnok épületét elhagyták, senki sem sérült meg.

Felhalmozódott korom, kátrány izzott szombaton egy beremendi családi ház kéményében, a Petőfi utcában. A keletkezett hő miatt a lakótérben repedések jelentek meg a falon, amelyen át füst áramlott a szobákba. A villányi hivatásos tűzoltók a kéményben lévő dugulást megszüntették, az éghető anyagot eltávolították. A tűz a kéményből nem terjedt tovább. A házban két fő tartózkodott, egyikük sem sérült meg. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Ugyanaznap a mohácsi tűzoltókat is kéménytűzhöz riasztották. Bólyban egy családi ház kéményében lerakódott korom égett. A tüzet, ami másra nem terjedt át, egy porral oltó készülékkel eloltották. Személyi sérülés nem történt.

Vasárnap Alsószentmárton közelében, egy árokparton száraz fű, gaz égett kb. ötven méter hosszan, a falutól száz méterre. A siklósi hivatásos tűzoltók egy sugárral eloltották a tüzet, ami nem terjedt át másra.