Címlap Közélet Közösség Csókpuszipá: ...
Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Rekordgyorsasággal (?) vette fel a munkát a Pécs-Belváros frissen megválasztott képviselője. Marsalkó Péter, akit hivatalába még be sem iktattak, megtartotta első sajtótájékoztatóját Kővári János regnáló képviselővel. A téma Pécs egyik legromantikusabb kertjének, a Barbakán várároknak rendbetétele volt.

Első körben 12 millió forintot költenek a parkra

– Tisztában vagyunk vele, hogy mindez csak egy ráncfelvarrásra lesz elegendő – mondta Kővári János, aki képviselői keretéből 12 millió forintot költ a népszerű park rendbetételére. – Azt tudni kell, hogy a Barbakán várárok kálváriája több éve húzódik. Először kutyafuttatót szerettek volna ott a pécsiek, amire több száz aláírást be is mutattunk az akkori városvezetésnek. Sajnos, ezt akkor nem engedélyezték. Aztán egy játszótér tervével álltunk elő, amit szintén elkaszáltak.

Végül a helyreállítás maradt, aminek most első üteme valósulhat meg

– mondta Kővári János, aki hozzátette: azon dolgoznak, hogy további forrásokat szerezzenek a parkra. Nagyságrendileg 3-400 millió forintra lenne szükség a teljes felújításra – mondta.

A kerítés is szebb lesz

Művészek találkozóhelye lehet

– A helyi kultúra szereplőinek biztosítana találkozó-, valamint kiállítóteret a Barbakán várárok – ezt már Marsalkó Péter mondta, akit fotós múltjáról ismerhetnek a pécsiek. A frissen megválasztott képviselőt ősszel iktatják majd be, de már most megkezdte a munkát Kővári Jánossal, aki eddig a belváros képviselője volt.

Példát akarunk mutatni a többi körzet képviselőinek is

– Őszig pont annyi idő van, hogy felvegyék a ritmust a képviselők és ne üljenek ölbe tett kézzel. Reméljük, hogy ez a tettvágy más körzetben is hasonlóképp működik majd – mondta Marsalkó Péter.

Élettel töltenék meg a tereket

A sajtótájékoztatón elhangzott továbbá, hogy a belvárosban nemcsak a Barbakán környékét, hanem a Bóbita Bábszínház volt épületét, a Tünde Házat és a Park Mozi épületét is szeretnék élettel megtölteni.