Címlap Közélet Igazi konkrét...

Igazi konkrétumok nélküli „interjú” jelent meg a pécsi reptér jövőjéről

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A napokban a Pécs Aktuál megírta,

aggodalomra adhat okoz az, hogy bár a pécsihez hasonló, számos kis repülőtéren már ismertek a téli menetrendek, és járatokra is lehet jegyeket vásárolni, Pécsen október vége után nincs ilyen opció.

A Pécs-pogányi Repülőtér oldalát böngészve az látszik, hogy októbertől egyik járatra sem lehet jegyet vásárolni. Se Máltára, se Münchenbe, se Korfura nem lehet repülni, és ezekből a városokból Pécsre sem. Sőt, ha külső felületen próbálna az ember repjegyet foglalni vagy vásárolni, azt sem lehet, október végétől az értékesítés megszűnik, a rendszer nem ajánl fel lehetőséget sem a foglalásra, sem a vásárlásra.A reptér, illetve a pécsi városvezetés üzleti partnerei dühös kommentek közepette támadták lapunkat cikkünk után. Az önkormányzati kiadványban pedig hirtelen megjelent

egy „interjú” is Simon Cookkal, a máltai Universal Air vezérigazgatójával, amit lehetne akár amolyan mentőakciónak is tekinteni, ha lett volna bármilyen igazi konkrétum a szövegben.

De nem volt!

Simon Cook legfontosabb megállapításai ugyanis ezek voltak (majd az interjú nagyobbik részében a fociról volt szó):

  • „A téli menetrend a következő napokban már elérhető lesz, a jövő nyári pedig ezt követően jelenik majd meg” – mondta, de hogy pontosan mikor, az nem derült ki, mint ahogy az sem, hogy eddig miért nem kommunikáltak erről semmit, illetve az sem, hogy más, kis repterekkel ellentétben Pécsen miért nem tudni semmit a jövőről.
  • „A téli menetrendünk továbbra is magában foglalja majd a müncheni és máltai járatokat, ugyanakkor rugalmas légitársaságként meghallgatjuk utasainkat, és ha más úti célok iránt is nagy az érdeklődés, megnézzük, milyen lehetőségeink vannak” – fogalmazott, megint valós konkrétumok nélkül.

Az egyetlen konkrétum – mert minden más „talán” és terv -, ami kihámozható a szövegből, hogy

megszűnik a Pécs-Korfu járat

– egy időre legalábbis.