Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A nemzeti összetartozás napja alkalmából megemlékezést tartanak június 4-én számos országban a világon. 35 ország, 568 település, 810 tűz - eddig ennyi helyszín jelezte a Gyújtsukmeg.ma honlapon lévő térképen, hogy hol gyúlnak meg az összetartozás tüzei. Pécsett még csak két ilyen helyszín van, tegyünk róla, hogy több legyen!

A TŰZ MEGGYÚJTÁSIG MARADT…

Ötödször is fellobban az összetartozásunk tüze!

  • A négy éve indult kezdeményezésünk immár összmagyar hagyománnyá vált. Ismét fellobbannak a Föld nagyon sok országának különböző településein, pontjain a nemzeti összetartozás napján, 2024. június 4-én, budapesti idő szerint 20:24-kor az összetartozásunkat is szimbolizáló lángok. Mivel sajnos nem ért véget az Ukrajnában dúló háború, így annak mielőbbi befejezéséért ezek a lángok idén is a béke tüzei is lesznek – írják az ötletadók Gyújtsukmeg.ma honlapon.

„Tervezzék meg hogy hol, hogyan és kikkel szeretnék a máglyát, tábortüzet, gyertyákat meggyújtani, együtt sokakkal a szétszakítottságban, de mégis az összetartozás érzésével, imádkozva a békéért és mindannyiunkért.”

A tűzgyújtást ITT lehet jelezni

Pécsen egy nyilvános tűzgyújtást találtunk, ahova bárki csatlakozhat a Pécs-belvárosi Református Egyházközség udvarán, a Szabadság u. 35-ben.

Összetertozás tüze 2023 Pécs-Tettye