Címlap Közélet Közösség Kiderült, hog...

Kiderült, hogy miért állt le a legnépszerűbb közösségi oldal

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A vállalat bocsánatot kért a felhasználóitól és azt is jelezte: nincs bizonyíték arra, hogy veszélybe kerültek volna az adataik a leállás során.

Közel hatórás leállás után magyar idő szerint éjfél előtt újra elérhetővé vált a Facebook, az Instagram és a WhatsApp – írja a HVG. Röviddel azután, hogy a rendszerek lassan ismét működni kezdtek, a Facebooknál közleményt adtak ki, amelyben a hiba okáról is beszámoltak. Azt írták, a kimaradáshoz

hibás konfigurációs változtatások vezettek,

amelyek miatt probléma lépett fel az adatközpontjaik közötti kommunikációban. Hozzátették azt is, hogy a hiba a belső eszközeiket és rendszereiket is érintette, ami tovább nehezítette a probléma megoldását.

Kiemelték azt is: nincs bizonyíték arra, hogy felhasználói adatok veszélybe kerültek volna a leállás ideje alatt.

A Facebook bocsánatot kért a felhasználóitól, és megköszönte nekik, hogy elnézőek vele.

Az efféle kimaradásokat regisztráló Downdetector nevű oldal azt közölte, hogy soha annyi jelzést nem kapott még felhasználóktól, mint ez alkalommal. Összesen 10,6 millió ember küldött nekik értesítést a Facebookot, az Instagramot és a WhatAppot érintő problémáról.

Több techcég is élcelődött a három szolgáltatás leállásán, a Twitter például közzétett egy bejegyzést, üdvözölve mindazokat, akik a másik két közösségi oldal, illetve a chatlalkalmazás helyett rajta keresztül kezdtek kommunikálni:

Üdv lényegében mindenkinek!”

(Borítókép: REUTERS/Dado Ruvic)

Korábban írtuk: