Címlap Közélet Közösség Nagy a mozgol...
Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Pécsi Egyházmegye lelkipásztori ellátásának biztosítására Felföldi László megyés püspök augusztus 1-jével az alábbi személyi változtatásokat rendelte el:

Schraub Ádám véméndi plébánost és Zab András Győző tb. esperes, iregszemcsei plébánost – köszönetnyilvánítása mellett – nyugállományba helyezte.

Berecz Tibor mohácsi káplánt felmentette kápláni beosztása alól, s kinevezte plébánosnak a Sásdi Plébániára.

Áthelyezte Bodor Kornél plébánost Sásdról az Iregszemcsei Plébániára, Nagy Norbert plébánost Pécs-Gyárvárosból a Tolnai Plébániára, Ravasz Csaba plébánost Tolnáról a Véméndi Plébániára.

A tanulmányi szabadságáról visszatérő Szép Attila ügyészt a Pécs-Gyárvárosi Plébániára helyezte plébánosnak, s kinevezte a Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola és Óvoda, ill. a Szent Mór Iskolaközpont püspöki biztosává.

Dr. Csigi Péter káplánt felmentette a Pécs-Jézus Szíve Plébániára szóló kápláni megbízatása alól, s kinevezte a pécsi irgalmasrendi Szent Sebestyén-templom kisegítő lelkészévé.

Kovács József püspöki titkárt felmentette titkári és a Szent Mór Iskolaközpont iskolalelkészi megbízatásai alól és – ifjúsági, hivatás és ministráns referensi, ill. egyetemi lelkészi feladatait érintetlenül hagyva – kinevezte a Pécs-Jézus Szíve Plébánia káplánjává.

Molnár Erik szekszárdi káplánt felmentette kápláni beosztása alól és püspöki titkárnak nevezte ki az Egyházmegyei Hivatalba.

Mihovics Szebasztián újmisést Mohácsra, Miklovits Attila Tamás újmisést Szekszárdra helyezte káplánnak.

(Forrás: Pécsi Egyházmegyei Hivatal)