Címlap Közélet Nem luxus: a ...

Nem luxus: a legrászorultabb nőket is köszöntötték Pécsett, meglepetéssel teli retikülöket kaptak

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Fogkrém, szappan, sampon és parfüm is került több táskába, amit nők adományoztak nőknek.

Pécsett száz megváltozott munkaképességű hölgyet leptek meg a ridikülökkel

Az így megtömött retikülöket hajléktalan, nehéz helyzetben élők kapták meg. Pécsett 100 megváltozott munkaképességű hölgyet is meglepett a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az ERFO Kft. nőnap alkalmából.

– A száz legrászorultabb hölgy munkavállalónk kap olyan felajánlásból érkezett táskát, ahol önmagában a táska is értéket képvisel, de talán a legfontosabbak azok a benne lévő hétköznapi, használati tárgyak, pipereeszközök, amik nagy átlagban hétköznapinak mondhatók, viszont tudjuk, hogy sokan mégsem engedhetik meg, hogy ezeket használják – mondta Csizi Péter, az ERFO Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

A nemluxustáska-akció a fővárosból indult még 2018-ban

Nemcsak a táska, hanem a benne található neszeszer is ajándék

A gesztusnak három hölgy volt az ötletgazdája, akik azzal a nem titkolt céllal láttak a táskák gyűjtéséhez és ajándékokkal való “kitöméséhez”, hogy ne csak a nehéz körülmények között élőket segítsék, hanem felhívják rájuk a figyelmet. A kezdemény sikerét mutatja, hogy idén már több ezer táskát ajánlanak fel országszerte.

– Ennek az akciónak nagyon egyszerű a lényege: egy magánszemély az általa már nem annyira használt táskát megtölti olyan higiénés termékekkel, amelyek egy hölgy számára mindennapi szükségletet jelentenek, és ezt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat segítségével eljuttatja egy olyan embertársunkhoz, akinek erre nagy szüksége van – Jónás Gergely, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dél-dunántúli Régiójának ügyvezetője.

Az ERFO pécsi telehelyein 500 megváltozott munkaképességű dolgozik

A megtömött retikülöket a Máltai Szeretetszolgálat juttatja el nőnapon a rászoruló hölgyek, intézmények és a legszegényebb települések számára, Dél-Dunántúlra 800 jutott.