Címlap Közélet Közösség Pécsre jön a ...
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Idén a Margaret Island lép fel a Pécsi Jótékony Nőegylet adventi koncertjén, ahol többek közt 120 gyermek étkeztetésére is gyűjtenek. A Nekem nincs ebédem kampányhoz a népszerű zenekar egy 70 perces koncerttel járul hozzá.

Idén december 4-én a Kodály Központban rendezi éves, adventi gyűjtését a Pécsi Jótékony Nőegylet. A koncerttel egybekötött estén bárki részt vehet. 

– Havi egymillió forintot kell a Pécsi Jótékony Nőegyletnek előteremtenie ahhoz, hogy 120 rászoruló gyermek napi étkezését biztosítani tudja egy éven keresztül – mondta Török Bettina. A Nőegylet elnökhelyettese szerint több akciót is szerveznek egy évben, de hagyományosan ez az év legnagyobb rendezvénye, ahol a következő évre gyűjtik a támogatásokat. 

– Két értékesítési helyen, úgynevezett adománypontokon lehet adományozási érték ellenében jegyet váltani a koncertre. Ez a Dudás Hajas Szalon a Király utca 8. szám alatt, valamint a Duna House iroda a Pécs Plázában – részletezte Földényi Gabriella, a Pécsi Jótékony Nőegylet elnöke. 

A koncert közösségi oldalon ITT ÉRHETŐ EL

A szervező abban bízik, hogy Magyarország egyik legnépszerűbb zenekara új kapukat nyit meg olyanok előtt, akik eddig nem hallottak a Pécsi Jótékony Nőegyletről. A pécsi szervezet legutóbb a Palatinus Grand Hotelben rendezett gardróbvásárt, aminek óriási sikere volt. Erről itt írtunk bővebben.

Idén 25 éves jubileumát ünnepli a Nőegylet

A Pécsi Jótékony Nőegyletet 1871-ben Kaufmann József aranyműves és Jeskó Lajos evangélikus lelkész kezdeményezésére jött létre azért, hogy a városi szegényeket támogassa, valamint közhasznú intézeteket létesítsen. Az 1800-as évek végén a közösség varrodát és óvodát, később pedig szegényházakat is működtetett a baranyai megyeszékhelyen. Az 1949-ben feloszlatott egyesületet 1997-ben Kittkáné Bódi Katalin hívta újra éltre, hogy a szervezet az elődökével azonos célok mentén folytathassa tovább jószolgálati feladatait.

A Pécsi Jótékony Nőegylet fő tevékenysége napjainkban a pécsi és környékbeli hátrányos helyzetű gyermekek általános iskolai étkeztetése. Jelenleg közel 120 gyerek ebédjét fizeti a Nőegylet, emellett támogatja a tehetséges gimnazisták továbbtanulását, az újszülötteket babacsomaggal segíti, a válsághelyzetbe került családoknak pedig egyszeri támogatást biztosítanak.