Címlap Közélet Látványos fej...

Látványos fejlesztések kezdődnek a pécsi központi temetőben

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Sírkertmegújítási program indul idén a baranyai megyeszékhely csaknem 120 éve létesült, hatvanhektáros, 170 ezer ember nyughelyéül szolgáló központi temetőjében.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint a temető tervezőjéről elnevezett Rauch János Városi Sírkertmegújítási Program keretében megvalósuló fejlesztésekre azért van szükség, hogy a sírkert a jövőben is méltó helyszínt biztosítson a kegyeletgyakorláshoz.

A Biokom a védett sírhelyek karbantartására alkalmas speciális felülettisztító berendezést már üzembe is helyezte, az eszközt pedig egy új szolgáltatás keretében mindenki számára elérhetővé is teszik a jövőben. Egy exkluzív urnaparcellát és új urnaföldet is kialakít a társaság, megújítják a temető szolgáltatásrendszerét, felújítják a sírkert kerítését és az északi főbejárat kapuját is. Egy új, elektromos meghajtású pompaautót is beszereztek a környezetvédelmi szempontokat szem előtt tartva.

A temetőben már tavaly is zajlottak fejlesztések, így nyolc közlekedési csomópont újult meg, új urnaföldet alakítottak ki és bevezették a szelektív hulladékgyűjtést, továbbá új tájékoztató táblákat helyeztek ki, valamint a csapadékvíz-elvezetési problémákat is megoldották.