Címlap Közélet Lőhetik a vad...

Lőhetik a vaddisznókat Pécs egy részén

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Belterületi vadászatra adott engedélyt a rendőrség a kártékony vaddisznóállomány megfékezésére: a pécsi Magyarürögi úton található elhanyagolt kertekben megtelepedett vaddisznók miatt lakossági bejelentések érkeztek, mert a vadak jelentős károkat okoztak a gyümölcsösökben.

A terület nincs közvetlen kapcsolatban vadászható vadászterülettel, ezért a kártékony vadállomány eltávolításának egyetlen lehetséges módja a vaddisznók belterületi vadászata.

A Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint június 30-ig a csillagászati napnyugtát követő 1 óra és a csillagászati napkeltét megelőző 1 óra közötti időszakban a Hosszúcser Vadászegylet kérelme alapján belterületi vadászatot engedélyezett Pécsen, a Magyarürögi út 34. számú ingatlan területén.

A Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a lakosság figyelmét, hogy az érintett területen fokozott figyelemmel közlekedjenek.