Már lehet jelentkezni a szeptemberben újrainduló ingyenes gyerektaxira!

/
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A gyerektaxi-szolgáltatás 2018 elején indulhatott el Pécsen az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Nők családban és a munkahelyen pályázat keretében. Azóta töretlen a sikere a szolgáltatásnak, amely idén szeptemberben is újraindul.

– A gyerektaxival elsősorban azoknak a szülőknek szeretnénk segítséget nyújtani, akiknek a  munkaideje bizonyos napokon túlnyúlik az iskola, óvoda nyitvatartási idején, vagy ezért nem tudnak munkába állni, illetve akik számára munkahelyi elfoglaltságuk miatt gondot okoz, hogy gyermeküket eljuttassák a szükséges különórákra, fejlesztő foglalkozásokra – mondja Gellén Nóra, projektgazda.

A Pécsimami gyerektaxija Pécs belterületén szállítja a 4-14 év közötti gyermekeket tanítási napokon 14 és 18 óra között.


Azok a szülők, akik időben jelentkeznek, és bekerülnek a rendszerbe, hetente azonos időpontokban vehetik igénybe taxit. Például minden kedden 16.00 órakor fejlesztő foglalkozásra, vagy szállítás minden hétfőn és szerdán 16.30-kor az anya munkahelyére.

Gellén Nóra kiemeli, hogy a programba bekerülő gyerekeket hivatásos sofőr szállítja, és gyermekfelügyelő kíséri a szülő munkahelyére (vagy az általa megadott egyéb helyre), vagy a különóra, foglalkozás helyszínére.

– Gyermekkísérő munkatársunk közvetít a szülők és pedagógusok között: így a szülők biztosak lehetnek benne, hogy minden fontos információt megkapnak gyermekeikről, és azért sem kell aggódniuk, hogy például pénteken bent marad az ágynemű az oviban – teszi hozzá a projektgazda.

Felhívja a figyelmet, hogy a programba korlátozott számban tudnak gyermekeket fogadni, a jelentkezőket pedig telefonon, és e-mailben értesítik arról, hogy bekerültek-e a programba. Hozzáteszi, hogy a szolgáltatás ingyenes, a programba bekerülő gyermekeket a jelentkezési űrlapon adott válaszok alapján, valamint a 9 fős kisbusz útvonalterve és szabad kapacitása függvényében választják ki.

Jelentkezni IDE kattintva tudunk!

Előző sztori

Pécsi virológus: Hatékony szert találtunk a koronavírus kezelésére

Következő sztori

Elmarad idén a Szamárfül Fesztivál

Legutóbbiak innen: Közélet