Maradt a baj: kevés segítséget kapnak a baranyai viharkárosultak

/
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Alábbhagyott az önkéntesek segítségének lendülete a viharsújtotta területeken - mondta Sellye polgármestere. Nagy Attila levélben kért támogatást a kormánytól, de egyelőre nem kaptak választ. A kisvárosban több mint négyszáz ház rongálódott meg - derült ki az ATV Híradójából.

Amint arról lapunk is beszámolt, több mint két hete érte óriási jégverés Sellyét és környékét. Ötven ház lakhatatlanná vált.

A vihar után sokan érkeztek segíteni, amire még most is szükség lenne, hiszen több helyen még a törmelékeket kell összegyűjteni.

Elkezdtük a helyreállítási folyamatokat. Itt a segítség, ami érkezett a magyar emberek adományozása és jó szándékú segítségnyújtása. Abból sikerült a házak jó részét felújítani és helyrerakni a tetőnek a héjazatát

– fogalmazott Nagy Attila polgármester. 

Sokan vannak még, akiknek házát fólia fedi. Kapnának segítséget, de a bontott anyagot nem mindenki fogadná szívesen.

Több károsult rendelkezik biztosítással, ám sokan ennek ellenére sem kaptak semmit.

Vannak, akiknek az egész ház le van dobva, és egy kanyi fillért nem fizet a biztosító. Nem tudják a dolgukat csinálni, a kormány teljes egészéből kivonult. Én nem tudom, hogy mi lesz itt. Ezek az emberek így fogják a telet megélni?

– mondta Tóth László.

A vihar másnapján a polgármester azt mondta, hogy a kormánytól kérnek segítséget. Ezt meg is tették, ám egyelőre nem kaptak választ a levelükre.

 

 

Előző sztori

Bezárták a Pollack strand medenceterét, a legjobb esetben szombat délután lehet újra csobbanni

Következő sztori

Nyáron hasítanak a dizájnerdrogok, újabbak kerültek fel a tiltott listára

Pécs Aktuál rádió
Best FM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1