Címlap Közélet Márki-Zay nek...

Márki-Zay nekiesett Gyurcsánynak, de nem érzi politikai hullának magát

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Interjút készített a 24.hu az ellenzék nagy arányú választási vereségét követően Márki-Zay Péter egykori miniszterelnök-jelölttel, aki a kampányban még „csalónak” titulálta Orbánt, de már fel akarja hívni telefonon…

Márki-Zay Péter szerint szívesen látná őt „politikai hullaként” Lázár János mellett Jakab Péter Jobbik-elnök és Gyurcsány Ferenc DK-vezér is, de szerinte a fő tanulság az, hogy a modell nem volt jó, amit az ellenzék követett.

„Egy hatékonynak tűnő logikai modellt követve mindent megtettünk, és én magam is mindent megtettem a sikerért, mégis kudarcot vallottunk” – összegzett, hozzátéve, képtelenek voltak hatástalanítani az „aljas hazugságokat”.

Magát nem tartja hibásnak, azt azonban elismerte, hogy

  • a félremagyarázható mondatai,
  • a hadarása vagy
  • a túl intellektuális monológjai miatt buktak.

„Lesújtó felismerés, hogy jelen keretek között nem győzhető le a Fidesz. Orbánt a saját pályáján, ahol az ő szabályai érvényesek, lehetetlen megverni” – hangoztatta, agymosást emlegetve a kormányoldalról.

Jóslata szerint most

komoly megszorítások jönnek, romokban marad az egészségügy és az oktatás, és egyre gyűlölködőbb, egyre kevesebb magyar lesz.

Gyurcsány Ferencre még kitérve elmondta, szerinte ő alig várta, hogy az ellenzék elveszítse a választást és rátolja a felelősséget.

Nem rám mondtak nemet a választók, hanem Gyurcsány Ferencre, aki sajnos súlyos tehertétel az ellenzéken, milliók rettegnek tőle, és ha föltűnik az egyik oldalon, a választók jelentős része fut a másik irányba

– fogalmazott Márki-Zay Péter, aki viszont Lázár Jánost már felhívta és gratulált neki a hódmezővásárhelyi mandátumhoz.

Azt is elmondta, hogy végtelenül rossz véleménnyel van Orbán Viktorról, de amiatt nagyra becsüli, hogy „érti ennek a népnek a lelkét”, csak nem hiszi, hogy a lopás befejezéséről vagy a gyűlöletkampány felfüggesztéséről meg tudná győzni.

(24.hu, Infostart)