Címlap Program Lesz pécsi ke...

Lesz pécsi keresztút, Ifjúsági Passió, húsvétváró és koncert is Pécsett

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Húsvét előtt a programok is megszaporodnak a városban. Lesz Ifjúsági Passió és keresztút is Pécsett. 

Április 9.: Pécsi keresztút – SZÉKESEGYHÁZBAN LESZ

Az első pécsi húsvéti keresztút a Kossuth térről indult volna, de az időjárás miatt a Székesegyházban tartják 16.00 óraától. Az állomásokon a Pécsi Nemzeti Színház művészei elevenítik fel Jézus szenvedéstörténetét.

VIII. Egészségpiac

Időpont: április 9., 9.30
Helyszín: Pécsváradi vár

Látni- és tennivalók az egészséges életmód jegyében! Egész napos program kicsiknek és nagyoknak egészséges feladatokkal és kihívásokkal, szűrővizsgálatokkal, testet-lelket felfrissítő élményekkel.

Húsvéti kutyulás

Húsvétváró a Herkules Műhelyben

Helyszín: Zsolnay Negyed
Időpont: április 9., 10.00

Családi programok a húsvét témája körül!

10.00–12.00 Családi játszóház
A Családi játszóház program két, a képességfejlesztésben kimagaslóan eredményes eszközt állít a közösségépítés szolgálatába: a társasjátékot és a DUPLÓt.

10.00–12.00 Origami
Az origami ellazít, mégis kihívást jelent. Néhány könnyű alaphajtás, és a csodálatos alkotások világa kitárul.

13.00–15.00 Tojásírás
Írjuk meg hagyományos módon a húsvéti tojásokat! Kézműves-foglalkozás nagylányoknak, anyukáknak, nagymamáknak. Élő húsvéti hagyomány a tojásírás, viasszal és írókával dolgozunk, mint nagyanyáink tették. Mosonyi Éva népi iparművész segítségével egy igazi, saját készítésű írott tojást vihetsz haza.

15.00–17.00 Kézműves-foglalkozások lányoknak, fiúknak
Nemezelés színes gyapjúból, vizes technikával gyúrva készülnek a különféle tavaszi, húsvéti díszek, virágok Vata Enikő textiltervező művésszel.

15.00–17.00 Illatműhely
Különféle illóolajokból a kisfiúk maguk kreálhatnak kölnivizet, amelyekkel húsvéthétfőn a lányokat meglocsolhatják, hogy övék legyen a legszebb írott tojás.

75 éves a Pécsi Vasutas Koncertfúvós Zenekar – Jubileumi koncert

Helyszín: Kodály Központ
Időpont: április 9., 18.00

Magyarország egyik legkiemelkedőbb amatőr fúvószenekarának 75. éves jubileumi koncertjén klasszikusok, valamint mai népszerű dallamok szólalnak meg fúvószenei átiratban.

VEZÉNYEL
Bókai Zoltán

VENDÉG KARMESTER
Szilágyi Lajos

VENDÉGMŰVÉSZEK
Stubendek Katalin és Takaró Kristóf – a Pécsi Nemzeti Színház színművészei

Vivat Bacchus Énekegyüttes

Kéméndi Tamás – harmonikaművész

Kowalsky meg a Vega

Helyszín: Zsolnay Kulturális Negyed – E78
Időpont: április 9., 19.00

A Kowalsky meg a Vega 20 éves fennállásának ünnepi turnéja klubkoncertekkel indul. Végigjárják az ország azon koncerthelyszíneit, ahonnan indult a zenekar. A soron következő állomás: Pécs – E78!

Vendégzenekar: No Sugar

Húsvétváró családi délelőtt a Játéktárral

Helyszín: Zsolnay Negyed
Időpont: április 10., 10.00

Újabb vidám családi délelőttre készülhetünk a Pécsi Down Alapítvánnyal karöltve, a húsvét jegyében. Lesz koncert, zeneóra, kézműves-foglalkozás és vidám beszélgetések. Jegyek igényelhetők az [email protected] címen.

Ifjúsági Passió

Helyszín: Tettye
Időpont: április 10., 15.00

A hagyományokhoz híven idén ismét lesz Ifjúsági Passió. Az elmúlt 2 évben sajnos a járványhelyzet nem tette lehetővé az esemény létrehozását, de idén, ha Isten is segít, már nem kell aggódni a vírus miatt. A korábbi években a Keret Alkotó Csoporttal készültek erre a nagy eseményre, ebben az évben a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma tanárai és diákjai vállalnak oroszlánrészt a Passióban, Mikuli János szakmai felügyelete mellett. Stilizált, szimbólumokban gazdag szenvedéstörténet várható, rövid szövegekkel. Szeretettel hívnak virágvasárnap 15:00 órára a Tettye-forráshoz, ahonnan közösen indulhattok Jézussal a megváltásunk útján.