Ha lehetne egy jó kávét, vagy egy forró teát kérni, már biztosan sokan leülnének a Misinaközpontnál
Címlap Közélet Még nincs kés...
Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A kellemes napsütéses időben nagyon sok családdal találkozni a TV-torony mellett épülő-szépülő Misinaközpontnál, amely még nincs kész ugyan, ergo nincs is átadva, ám már most sok mindent lehet ott élvezni, van mivel játszani, szórakozni. A madaraknak is „bejön” az épület – sajnos ottjárttunkkor két gyönyörű sárgafejű királyka kobakja nem volt elég kemény…

Régóta várjuk már, hogy a korábbi romos épület helyén végre valami ízléses, közönségcsalogató komplexum álljon – olyasvalami, ami méltó a TV-toronyhoz, a turisták és a pécsiek körében kifejezetten kedvelt célponthoz. Nos, nagyon úgy tűnik, nem kell már sokat várnunk arra, hogy megnyissa kapuit (ajtóit) a Misinaközpont. Külsőleg már kész van minden, ülőhellyel ellátott asztalok várják a látogatókat, és az ablaküvegen betekintve az is látszik, hogy belül is a helyén van már a berendezések egy része – no meg serényen dolgoznak a szakemberek, ahol még szükség van rá. A tervek szerint tavasszal átadják az épületet, nem kérdés, lesz rá igény!

A kültéri játszótér főnyeremény a gyermekes családoknak

A pécsiek, illetve a távolabbról érkezők már most imádják ezt a ráncfelvarráson átesett területet! Lehet ugyanis akármilyen zord az idő, akkor is találkoztunk ott emberekkel, a napsütés, a tavaszias meleg pedig tucatjával csábítja fel a városból kimozdulni vágyókat. A gyermekes családok számára láthatóan főnyeremény az a kültéri játszótér, amit már birtokba is vettek, a felnőttek pedig bőszen „izmozhatnak” a fitneszeszközökön. Természetesen óriási sikere van annak a hosszú „kilátónak”, amely egészen egyedi rálátást tesz lehetővé Pécsre – nos, ezen a helyen már eddig is rengeteg fotó készült, és még nagyon sok fog!

Ha már a természet közepén vagyunk, óvjuk meg a madarakat!

A Misinaközpont tehát biztosan nagy örömet fog szerezni az embereknek, egyvalami (illetve kettő) volt csupán bosszantó, amivel ottjárttunkkor szembesültünk: két gyönyörű kismadár hevert az ablaküvegtől néhány centire. Felemeltük az élettelen kis párt, s némi nyomozás, érdeklődés után kiderült, hogy sárgafejű királykákról van szó. Az internet szerint Európa legkisebb madarát tartottam a kezemben (érdekességképpen: Luxemburg nemzeti madara), amely mindössze 5,5 gramm, s amely bizony „benézte” a központ ablakát. Bízunk benne, hogy az illetékesek megtalálják a megfelelő megoldást arra, hogy a hely ne legyen az emberek számára maga a mennyország, a madárkáknak pedig a pokol: az üvegre ragasztott ragadozómadár-sziluettekkel, esetleg egy aprószemű hálóval, vagy egy fóliával meg lehet oldani, hogy ne tükröződjenek vissza a fák, az erdő, megtévesztve a szárnyasokat. A másik dolog, ami bizony erősen bántotta a szemet, az a rengeteg építési hulladék, ami szanaszét hever, valamint az, hogy a kukákból már dőlt ki a szemét, egy fogpiszkálót nem lehetett volna már betenni.

Szóval: oda is kell majd figyelni arra, hogy olyan maradjon ez a hely, amilyennek megálmodták!

A kültéri játszótér már most hatalmas kedvenc, a gyerekekkel érdemes ide feljönni, nem fognak unatkozni – ráadásul jó levegőn vannak
Az épület legfelső szintjén üzelem majd a Misina Skybar
Hogy mennyi fotó fog itt készülni? Nem tippeljük meg, mert horrorisztikus számot kellene írnunk
A két kis sárgafejű királyka számára itt ért véget az élet – bízunk benne, hogy lesz megoldás a madarak számára