Címlap Krimi Nem létező me...
Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Pécsi Járási Ügyészség csalás miatt nyújtott be vádiratot egy férfi ellen, aki internetes hirdetésekkel vert át több embert.

A vádhatóság szerint a férfi tavaly ősszel az interneten hamis profilnév alatt hirdetéseket jelentetett meg, amelyekben a magyar-szerb focimeccsre szóló jegyeket, valamint egy hangszert kínált eladásra. A vádlott nem rendelkezett sem a jegyekkel, sem a hangszerrel, azonban a hirdetésre jelentkezőknek azt állította, hogy a vételár átutalását követően elküldi a hirdetett dolgokat.

Két sértett meccsjegyeket, a harmadik hangszert akart vásárolni a vádlottól, akinek kérésére a több tízezer forintos vételárat átutalták neki. A férfi a jegyeket és a hangszert nem küldte el, arra nem is lett volna lehetősége. Az átutalt összegeket szerencsejátékra fordította.

A három sértettnek összesen 180 000 forint kárt okozott a 22 éves férfi, akivel szemben 86 rendbeli csalás miatt már folyamatban van egy bírósági eljárás, és további csalások miatt más nyomozások is folynak vele szemben.

Az ügyészség két rendbeli csalás bűntettével és egy rendbeli csalás vétségével vádolja a férfit és vádiratában azt indítványozta, hogy a bűncselekmények elkövetésekor büntetlen előéletű vádlottal szemben a bíróság büntetővégzésben közérdekű munkát szabjon ki.