Címlap Közélet Megtörtént: l...

Megtörtént: leváltották Bognár Szilviát, Zag és Nyőgéri alpolgármester lett!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A DK bizalomvesztés miatt saját embere, Bognár Szilvia alpolgármester visszahívását kezdeményezte a pécsi képviselő-testület keddi ülésén. A városvezető koalíció titkos szavazáson rá is bólintott az indítványra, ugyanúgy, ahogy megszavazta Péterffy Attila javaslatát is, így főállású alpolgármesterként tevékenykedik tovább a szocialista Nyőgéri Lajos, aki a Bognárt váltó Zag Gábor DK-s képviselővel együtt fejenként havonta több mint egymillió forintért szolgálja majd a köz érdekét…

Érdekesség, hogy az ülés előtt Nyőgéri lemondott társadalmi megbízatással végzett alpolgármesteri teendőiről, ám Péterffy Attila polgármester a járvány miatt a szociális és egészségügyi területen megnövekedett feladatok ellátása érdekében indítványozta, hogy a jövőben azokat már főállású alpolgármesterként lássa el.

A leváltott – visszahívott – Bognár Szilvia megköszönte az együttműködést mindazoknak, akikkel alpolgármesterként közösen dolgozott, mindazonáltal hozzátette, hogy beleveti magát a képviselői munkába, különös tekintettel a nőket érintő témákra.

Török Ottó polgármesteri biztos marad még egy évig

A közgyűlésen egyébként több mint harminc napirendi pontot tárgyaltak a képviselők, egyebek mellett döntöttek arról is, hogy egy évvel meghosszabbítják Török Ottó kiemelt sportcélú beruházások és fejlesztések koordinálásáért felelős polgármesteri biztos idén szeptemberben lejáró egyéves szerződését.

Eredménytelen lett a Pécsi Ellátó Központ vezetői posztjára kiírt pályázat, így egyelőre marad a szervezet élén Gazsó Katalin. A Pannon Filharmonikusokat működtető cég felügyelőbizottságába is tagokat választottak a képviselők, akik még az ülés elején módosították az idei évre vonatkozó költségvetést.