Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kívülről nem látszik az a munka, amit az épület tulajdonosa hajtott végre annak érdekében, hogy megmentse az Ágoston téren lévő egykori tímárházat. A műemléképület megújítása még tervezési fázisban van, ha elkészül, akkor Pécs egyik legszebb műemléképülete lesz.

Korábban írtunk arról, hogy az Ágoston téren lévő tímárház bőrszárító padlásának egykori szellőzőablakait kiszedték, helyüket bedeszkázták és a réseket kifújták purhabbal. A valós helyzet az, hogy erre azért volt szükség, mert az épület tetőtere életveszélyes állapotban van, a purhabozás pedig megelőző beavatkozás, annak érdekében, hogy a felújításig a tetőtér egyben maradjon.

Ehhez további komoly megerősítésre volt szükség a tetőtéren belül, ami az utcáról nem látszik – mondta a Pécs Aktuálnak az ingatlan tulajdonosa, aki meg is mutatta az épület állapotát és azt is, hogy milyen beavatkozások történtek a házon, hogy a tető ne omoljon össze. Az épület több funkciót kaphat, egyebek mellett a tetőtérben egy múzeumot is kialakíthatnak, ahol a tímárház eredeti funkcióját és a tímárok munkáját mutathatják be.