Címlap Közélet Mindenkinek j...

Mindenkinek jogában áll hülyének lenni – mondja a magyar politikus

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Lázár János kormánybiztos a járványhelyzet miatt online fórumot tartott a tram-trainről szerda este, de az eseményen nemcsak a közlekedés, hanem az oltások is szóba kerültek.

A politikust egy oltásellenes nő kérdezte arról, hogyan tud tram-trainezni, amikor ő vegzálva van, utalva ezzel arra, hogy a fideszes képviselőt beoltották a vakcinával – írja a 24.hu. A szóban forgó kommentelő szerint nincs is pandémia, az oltással csak nyomorékká teszik az embereket, a vakcina támogatóit pedig egyenesen „aljas beteg állatoknak” nevezte.

A kormánybiztos reagálásában úgy fogalmazott, hogy

az ember a saját életét szabadon kockáztathatja, ez kétségtelenül igaz, tehát mindenkinek jogában áll hülyének lenni és mindenkinek jogában áll meghalni.

Ugyanakkor hozzátette: most a társadalom egészségét is kockáztatja, aki nem tartja magát a járványügyi javaslatokhoz.

„Az a kérdés, hogy mások életét kockáztathatja-e, illetve hozzájárul-e egy társadalom egészségéhez, megmeneküléséhez és ahhoz, hogy ez a társadalom túlélje a Covidot azzal, hogy ha magát beoltatja. Én úgy gondolom, hogy aki fölveszi a védőoltást, hozzájárul, hogy ezen minél hamarabb túllegyünk, és hogy ezt a nehéz időszakot összefogva, igaz, kockázatot vállalva, de közösen túléljük” – fogalmazott.