Címlap Közélet MZP nagypapa ...

MZP nagypapa lett, s közben kihátrált Gyurcsány öleléséből

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Márki-Zay Péter vasárnap hajnalban jelentette be Facebook-oldalán, hogy megszületett első unokája, Boldizsár. A család azonban nem örülhet felhőtlenül, ugyanis „édesapját, vejemet, a kis család egyetlen kereső eltartóját, egyértelműen politikai okból, miattam, most bocsátották el állásából a teljes tantestület tiltakozása ellenére” – írta a politikus, akinek boldogságát pár órával később beárnyékolta a Gyurcsány Ferenctől és pártjától való távolodás újabb fejezete.

Márki-Zay a közösségi oldalára feltöltött videóban indokolja meg, hogy mozgalma az időközi választásokon miért nem támogatja a DK jelöltjeit.

Az ellenzéki szavazatok megoszlása akadályozhatja a Fidesz leváltását

– ezzel indokolta Szentgotthárdon tartott sajtótájékoztatóján, hogy nem fogják támogatni a Demokratikus Koalíció (DK) jelöltjeit a következő időközi választásokon.

A döntést a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) elnöksége azok után hozta meg, írja a Magyar Hang, hogy a Gyurcsány Ferenc vezette DK korábban a megállapodásuk ellenére többször „ráindult” ellenzéki jelöltekre.

Márki-Zay megjegyezte, ettől még az  MMM teljesíteni fogja az ellenzéki összefogásból adódó kötelezettségeit.