Címlap Közélet Nagy munka ke...

Nagy munka kezdődik a pécsi központi temetőben

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Régi probléma oldódik meg a Pécsi Központi Temetőben a csapadékvíz-elvezetés rendezésével. A munkálatok forgalomkorlátozással járnak, november 18-20. között a Nagyárpádi úti bejáratot is lezárják, autóval a temető bővítési területe felől lehetséges a behajtás – tájékoztatott a városüzemeltetési társaság.

A Pécsi Központi Temető domborzati viszonyaiból adódó – déli-északi, valamint nyugati-keleti irányú – lejtése miatt a csapadékvíz-elvezetés régóta problémát jelent. Ez azonban most megoldódik azzal, hogy a Biokom szakemberei a csapadékvíz nagy részét a keleti fal mentén húzódó vízelvezető árokba fogják vezetni.

A munkálatok november 18-án, csütörtökön kezdődnek és várhatóan november 26-ig, péntekig tartanak. A munkálatok ideje alatt a sírkerten belül számítani kell kisebb forgalomkorlátozásokra, illetve a temető Nagyárpádi úti autós bejáratát november 18-20. között lezárják. Ezekben a napokban a sírkertbe gépjárművel a bővítési terület felől, a DK-i kapun keresztül lehet behajtani. A behajtás ezekben a napokban is díjfizetés mellett lehetséges, a jegyek a bővítési terület bejáratánál a biztonsági szolgálat munkatársától vásárolhatók meg.