Címlap Arc EZ IGEN! Egy ...

EZ IGEN! Egy nap alatt 502 (!) kilométert bringázott Orfűn a MÁV jegykezelője, Molnár Gábor

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

És hogy miért csinálta?

Kíváncsi volt, mennyit bír a szervezete. És mert épp nem dolgozott, hanem sportos hétvégét tartott.

Fel-alá Orfűn: Gábor elindult, majd jöttek a barátok is, akik egy-két körre követték

Molnár Gábor, akit barátai csak Cimpának becéznek, amatőr sportoló, azaz nem a mozgásból keresi kenyerét. Gábor a vasútnál dolgozik jegyvizsgálóként. Nem ritka, hogy 12-16 órákat tölt a vonaton. És emellett sportol, csak úgy, a mozgás öröméért.

Orfűt nézte ki, ott körözött 24 órán keresztül

– A Kis-tó, a Pécsi-tó és Tekeres között volt az útvonal. Szerencsére, sokszor mellém csapódtak a barátok, ismerősök. De azért volt, hogy egyedül kellett tekernem – mondta Cimpa a Pécs Aktuálnak. – Éjjelre Dombóvárról érkezett az egyik kollégám, akinek nagyon hálás vagyok, ködben, esőben tartotta a lelket bennem.

Frissítés: sonka, kolbász és kóla

– Tudom, nem éppen a legjobb választás, de nekem ez a kombó vált be. A szilárd ételnél nincs jobb, még akkor is, ha ezek nehezen és nem éppen gyorsan szívódnak fel. Sonkát, kolbászt ettem kenyérrel és kólát ittam rá – vallotta be Cimpa, aki azért a két keréken zabot, banánt, vizet és teát is magához vett (Cimpa, szerintem ezzel nincs semmi gond. Egy kis rántott hús, még elfért volna a vázra tekerve – a szerk.)

Az orfűi könyvtárban pihentek kicsit

Köd, eső és 3 Celsius-fok

Molnár Gábor nem mindennapi teljesítményéhez az időjárás viszont nem volt túl kegyes. Éjjel köd és eső, nappal pedig 3 fok nehezítette a menetelést.

– A bringámon nincs sárvédő, így órákon keresztül kaptam a vizet az arcomba. De nem bántam, ezt vállaltam – mesélte nevetve az amatőr sportoló.

38 évesen kezdett újra sportolni

Molnár Gábor 30 éves koráig versenyszerűen sportolt – elmondása szerint -, viszont nem vette elég komolyan.

– Hiába jöttek a szép eredmények, az éjszakai élet, az italozás és a bulik kihatottak a teljesítményemre – mondta Gábor, aki kick-box full contactban országos bajnok és magyar válogatott is volt.

Példát szeretne mutatni

– Szeretném, ha az én hibámból is tanulnának azok a fiatalok, akik tehetségesek, de elengedik az edzéseket. Én nem figyeltem eléggé magamra. Fontosabbak voltak a bulik, a haverok és a szórakozás. Most felnőtt fejjel látom, komolyabban kellett volna vennem a versenyzést. Ezért is szeretném ezt most folytatni – mondta Gábor, aki emellett azokat is motiválná, akik felnőttként állnak neki mozogni.

Gábor másokkal is szívesen sportol

Gábor orfűi teljesítménye számokban:

  • 24 órából 18 óra 20 percet töltött a kerékpár nyergében
  • 27,4 km/h-ás átlagsebességgel tekert
  • összesen 502,3 km-t teljesített
  • és 2752 méter szintemelkedést tett meg ez idő alatt
  • érdekesség, hogy 71 711-szer forgatta át meg a pedált
  • a maradék időben (5 óra 40 perc) étkezéssel, masszázzsal, átöltözéssel foglalkozott.

Gáborral a Pécs Aktuál is forgatott korábban,

VIDEÓNKAT ITT IS MEGTEKINTHETED!