Címlap Közélet Nagy munkálat...
Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Április 8-től június 16-ig gázvezeték-felújítási munkák zajlanak majd pécsi belvárosban, a Nagyflórián utcában.

Ebben az időszakban az utcába behajtani és ott parkolni nem lehet, de a gyalogosforgalom mindvégig biztosított lesz. A beruházás érinti a Lyceum, a Király és a János utca egy-egy rövid szakaszát is, ezért a munkálatok miatt a környező utcákban is forgalmi rend változás várható.

A rekonstrukciós munkák két ütemben zajlanak majd: április 8. és május 12. között a Király utca és a János utca közötti szakaszon, ahova tilos lesz a behajtás, a Lyceum utca pedig a Perczel utcától északi irányba zsákutca lesz.

A második ütem május 13-án indul és június 16-ig tart, ekkor a János utca és Mária utca közötti részen folynak majd a munkálatok. A kivitelezés ideje alatt a Nagyflórián utcába nem lehet gépjárművel behajtani, ezért a János utca a Szent Mór utca irányából zsákutca lesz. A kétirányú forgalom miatt a Szent Mór utcában a Mária utca és a János utca között ideiglenesen nem lehet megállni. Szintén zsákutca lesz ideiglenesen a Nagyflórián utca déli szakasza a Király utcától a János utcai csomópontig.

A munkálatok megindulása előtt az energiaszolgáltató szórólapon értesíti a lakosságot a részletes tudnivalókról.