Címlap Közlekedés Már kapható a...
Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Április 1-jétől, húsvéthétfőtől lehet napi e-matricát vásárolni – közölte a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ).

Az új úthasználati jogosultság egy, a vásárló által megjelölt naptári napra érvényes, 0 órától 24 óráig, és a teljes hazai díjköteles úthálózaton használható.

A napi e-matricát meg lehet venni előre vagy a használat napján, fontos azonban, hogy amennyiben a vásárlás és az érvényesség napja egybeesik, a napi matrica a vásárlás pontos időpontjától biztosít úthasználati jogosultságot, visszamenőlegesen nem – hívták fel a figyelmet.

A napi matrica bruttó ára a különböző díjkategóriákban 2570 és 5150 forint között alakul, és hétfőtől a NÚSZ Zrt. ügyfélszolgálati irodáiban és saját online felületén, valamint a nemzetiutdij.hu oldalon is megvásárolható.

A NÚSZ azt kéri az autósoktól, hogy aki nem közvetlenül a társaságnál, például a nemzetiutdij.hu oldalon veszi meg napi e-matricát, érdeklődjön előzetesen a vásárlás tervezett helyszínén a matrica elérhetőségéről, ugyanis még nem minden viszonteladó partnernél lehet megvásárolni azt április 1-jétől.

Az új matrica egyébként a személyautóra 5150 forintba kerül – ez a legdrágább a környező uniós tagállamok közül, és másfélszer annyiba kerül, mint Ausztriában, ahol az átlagfizetés majdnem háromszorosa a magyarnak.

(MTI, fotó: Bruzák Noémi)