Az ÖPE-KDNP megy, a Fidesz marad Pécsett!

/
Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A közgyűlést helyettesítő online konzultációt tartottak a pécsi képviselők kedden, amelyen számos témát tárgyaltak a városatyák.

Az esemény ezúttal sem volt problémamentes. Olyannyira, hogy az ÖPE-KDNP Kővári Jánossal egyetértésben a következő konzultációk alkalmával tartózkodni fognak az egyes napirendi pontokról szóló szavazásokon.

Mindezt azért, mert szerintük a Péterffy Attila által vezetett önkormányzat méltatlanul viselkedett – írta közösségi oldalán Kamarás Péter KDNP-s képviselő:

“A városvezetés méltatlan viselkedése miatt az ellenzéki képviselőcsoportok mostantól nem vesznek részt az online konzultációnak nevezett színjáték szavazásaiban mindaddig, míg a városvezetés nem hajlandó valódi partnerként tekinteni a nem rajuk szavazó pécsi polgárokra is!!”

Kővári János egy kicsit hosszabban fejtegette az okokat: “Mélypontra süllyedt a Péterffy polgármester vezette baloldali szövetség, ezért ma frakciószövetségünk kifejezte, hogy nem asszisztál tovább ehhez.

A mai közgyűlés ismét szocialista káderek kinevezéséről és a holdudvar gátlástalan pénzeléséről szólt. Számtalan ügyre mutattunk rá, igyekeztünk hozzászólásainkkal ezeket meggátolni, ám a polgármester visszaélve a rendkívüli jogrend adta lehetőségeivel ezeket semmibe vette! Ebből elég volt!!

Követeljük a demokratikus és átlátható döntéshozatal helyreállítását!

– posztolta a képviselő. Szavaiból kitűnik, hogy egyetlen indítványukat vagy javaslatukat sem fogadta el, azaz lesöpörte az asztalról a pécsi polgármester.

UPDATE: A Fidesz marad: erre kötelezi őket esküjük

A Fidesz frakcióvezetője, Csizmadia Péter azt írta, hogy a sajtóban megjelent hírekkel ellentétben, a Fidesz Pécsi Képviselőcsoportjának négy tagja a jövőben is részt vesz az online polgármesteri tájékoztatókon, azokon kifejtik véleményüket és leadják a javaslatokkal kapcsolatban szavazatukat.

Tesszük ezt annak ellenére is, hogy kérdéseinkre számos alkalommal érdemi választ nem kapunk, hogy javaslatainkat a koalíciós többség szinte soha nem támogatja. Tesszük ezt azért, mert erre kötelez képviselői eskünk

– írta Csizmadia.

Előző sztori

Íme a legbénább kifogások, hogy miért nem viselnek maszkot az emberek!

Következő sztori

Friderikusz a Facebookra és a YouTube-ra költözik!

Pécs Aktuál rádió
Best FM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1