Címlap Közélet Padokat és ku...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szent István tér a pécsi belváros egyik leglátogatottabb helyszíne, sok fiatal találkozóhelye. A tér számos pécsi rendezvénynek is otthon ad. Az itt található padok állapota az elmúlt évek során jelentősen leromlott. A városüzemeltetési társaság a közterületi bútorok felújítása mellett döntött.

A Biokom munkatársai 23 rusztikus padot újítottak fel. A vasvázakat lefestették, a léceket vagy teljesen újakra cserélték, vagy csiszolták és festették. Hasonló munkálatokat végeztek a Király utca 58-64. között. Az itt található öt pad is teljesen megújult. A város egy másik pontján, a kertvárosi Csontváry utcai buszmegállóban négy pad újult meg az elmúlt napokban.

A közterületi hulladéktároló edényeken is nyomot hagy az idő múlása, ezért a belvárosban 58 edényt újítottak fel, festettek újra. A felújított hulladéktárolók száma hamarosan tovább fog emelkedni, hiszen a város más pontjain is végeznek majd hasonló munkálatokat.