Címlap Közélet „Pécs a...

„Pécs a megyei jogú városok között az egyik legszegényebb lett az elmúlt 30 évben”

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az Összefogás Pécsért Egyesület (ÖPE) vezetője a Pécs Aktuál közösségi oldalán fejtette ki gondolatait Péccsel, illetve a Pécset vezetőkkel – és vezetni vágyókkal – kapcsolatban.

Kővári János leszögezte, „Pécs a megyei jogú városok között az egyik legszegényebb lett az elmúlt 30 évben. 18 éve képviselő vagyok, sokféle felállású közgyűlésben dolgoztam.

A leszakadás fő okának azt látom, hogy a képviselők gyakran pártcélokat valósítottak meg vagy saját maguknak igyekeztek szobrot állítani, de nem a város tudatos épitése vezérelte őket. Sajnos a külső körülmények ezt a helyzetet még tovább rontották.

– írta az ÖPE vezetője.

„Nincs több idő a kísérletezésre! A felkészületlen önjelöltek vagy a pártdirektívákra hagyatkozó pártkatonák mulasztással vagy épp meggondolatlan cselekedetekkel már sok kárt okoztak.

Most már csak a tudás és az erre épülő tett menthet meg minket. S mindehhez határozott kéz kell, amely nem remeg meg a bajban, de nem is emeli kezét a gyengékre.

Ebből eddig nem sokat láttunk.

Eljött az idő, ide férfi kell – tette hozzá végül Kővári János, aki ezzel megerősítette – és egyúttal némileg jobban kifejtette – minapi kijelentéseit.