Egyelőre Németh Zsolt irányítja megbízott edzőként a pécsi csapatot, továbbra sem tudni, ki lesz a vezetőedző a PMFC-nél (Fotó: PMFC)
Címlap Sport Sokan jelentk...
Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Telik-múlik az idő az NB II-es pécsi labdarúgócsapatnál, amelynél már szeptember végén elköszöntek Weitner Ádám vezetőedzőtől, de azóta sem találták meg a megfelelő utódot. Tárgyaltak Márton Gáborral és még másokkal is, de senkivel nem tudtak dűlőre jutni.

Immár több mint két hete nincs vezetőedzője a tabella 13. pozícióját elfoglaló, hat bajnoki óta nyeretlen PMFC-nek. Amint az eredmények és a helyezés jelzi, itt lenne az ideje már helyretenni a dolgokat, de nagyon úgy tűnik, a piros-feketék vezetősége olyan, mint Pató Pál úr: ej, ráérünk arra még!

A Pécs Aktuál szerette volna hivatalos úton megtudni, vajon lesz-e változás a közeljövőben, megtalálták-e már a megfelelő jelöltet, illetve egyáltalán milyen edzőt keresnek? Tudomásunk szerint fiatal, ambiciózus szakemberben gondolkodnak, aki szívesen beépíti a saját nevelésű játékosokat – de Tóth Attila sportigazgató válasza arra enged következtetni, hogy ezzel talán ő sincs tisztában.

„Köszönjünk érdeklődését. A PMFC NB II-es labdarúgócsapatának új vezetőedzőjét illetően klubunk hosszú távú, szakmailag megalapozott megoldásban gondolkodik. Személyi kérdésekben továbbra is mindig a saját felületeinken számolunk be.”

Nem kell ragozni, ez a válasz semmit sem ér, illetve pont annyit, mint az utóbbi időszakban a pályán elért eredmények, a rúgott gól nélküli meccsek. Mindebből az következik, hogy a klub nem igazán tartja tiszteletben szurkolóit, akiket a sajtó szeretne információkkal kiszolgálni.

Akkor nem hivatalos úton megyünk tovább! Lapunk információja szerint igaz a hír, miszerint Márton Gábort szerették volna visszacsábítani az NB II-es csapathoz, ám a szakember és a klub elképzelései – elsősorban anyagi téren – nagyon távol álltak egymástól. Természetesen kézenfekvő lenne olyan vezetőedzőt találni, aki helyi, kötődik a PMFC-hez, megvan a megfelelő képesítése, jól ismeri a csapatot, ám úgy tűnik, ilyet nem nagyon lát a vezetőség – ellenkező esetben már biztosan egymás kezébe csaptak volna. Ebből az következik, hogy nagy valószínűséggel távolabbról érkezik majd valaki, jelentkezőkből pedig nincs is hiány! Úgy tudjuk, Supka Attila szívesen visszajönne Pécsre, érdekelné a kihívás Schindler Szabolcsot, Gálhidi György és Klausz László is jelezte, nem bánná, ha irányíthatná a pécsi csapatot, és Feczkó Tamás neve is szóba került.

Meglátjuk, ki lesz a befutó, mindenesetre tény: minél később találja meg az új vezetőedzőt a PMFC, annál kevesebb ideje lesz a szakembernek kellőképpen felkészíteni a csapatot a bajnoki folytatásra, ami egyébként már nincs messze: október 22-én, vagyis jövő vasárnap a Budapest Honvéd érkezik Pécsre. Ez sem így, sem úgy nem ígérkezik könnyű meccsnek.