Címlap Közélet Megszavaztatj...

Megszavaztatják a pécsieket, hogy tűzijáték legyen-e vagy tűzifa!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagyon úgy fest, hogy a pécsiek lelkiismeretére döntésére bízzák, hogy a hátrányos helyzetben élőkön segítsen-e a városvezetés vagy a szórakoztatást válasszák-e. Szó szerint közöljük a közleményt.

A pécsiek dönthetnek arról, hogy szilveszterkor tűzijáték búcsúztassa-e az évet a városban, vagy az égi parádéra fordított összegből a legelesettebbeket segítse az önkormányzat tűzifa-vásárlással. A szavazás már él, és december 9-e éjfélig tart a pecs.hu oldalon – érkezett az önkormányzat levele a Városházáról december 2-án szerkesztőségünkhöz.

Tűzijáték vagy tűzifa?

Van, aki úgy véli, hogy egy háborúval, gazdasági problémákkal, inflációval és megannyi nehézséggel terhelt időszakban éppen hogy szükség van városi tűzijátékra, arra, hogy kikapcsolódjanak az emberek. Mások viszont úgy gondolják, hogy ilyen nehéz gazdasági és szociális helyzetben pazarlás volna nagyszabású városi tűzijátékot tartani. Az erre a célra fordított összegből ugyanis sokkal etikusabb lenne olyan pécsi családoknak tűzifát vásárolni, akiknek most minden segítségre szükségük van.

Döntsünk közösen! A szilveszteri tűzijáték megrendezéséről internetes szavazást indítunk. Így mi, pécsiek a lehető legszélesebb párbeszéd útján, együtt dönthetünk a szilveszteri tűzijáték megrendezéséről. Az online szavazást a pecs.hu oldalon bonyolítjuk le. Voksolni már mostantól lehet december 9-e éjfélig az alábbi linken:https://pecs.hu/dontsunk-kozosen

Arra biztatok mindenkit, hogy mondja el véleményét, és szavazatával járuljon hozzá ahhoz, hogy közösségünk a legjobb döntést hozza meg ebben a kérdésben. Péterffy Attila Pécs polgármestere

– szól a közlemény.

És ha a tűzijátékra esik a több voks?

A Pécs Aktuál a közlemény pontosítása érdekében pár kérdést visszaküld a sajtóosztályra.

– Mennyit tettek félre az elesett emberek tűzifával való megsegítésére? És mennyit szánnak tűzijátékra? 

– Miért gondolta úgy Pécs polgármestere, hogy egy ilyen horderejű és teljesen egyértelmű kérdésben a pécsiekre bízza a választást?

– Amennyiben a tűzijátékra esik több voks, akkor a város vezetése hogyan segíti az elesetteket ebben a vészterhes időszakban? 

– Kötöttek-e már bármilyen céggel szerződés december 31-re? Ebben szó volt-e elállásról, amennyiben nincs forrás a tűzijáték megrendelésére?  

– Tavaly – szociális alapon – mennyi tűzifát tudott kiosztania a pécsi önkormányzat a rászorultaknak? (2018-ban még 170 család kapott tüzelőt a pécsi önkormányzattól. Akkor 270 köbméter fát tudtak kiszállítani, amit egyébként a Biokom termelt ki éves tevékenységei során – a szerk.)

Egy kis emlékeztető: tavaly buli nem volt, tűzijáték a felüljárón igen

Tavaly a járványhelyzetre való tekintettel az országban mindenhol elnapolták az óévbúcsúztatókat. Pécsett sem volt buli a Széchenyi téren, viszont a tűzijátékot a Siklósi úti felüljáróról fellőtték.