Címlap Egyetem Sebet is varr...

Sebet is varrhatunk, fogat is tömhetünk a pécsi orvos- és gyógyszerészkar decemberi nyílt napján

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

3D-nyomtatással, interaktív programokkal, sebvarrással, intézetlátogatással és szakbemutató előadásokkal is várják a leendő orvosokat, gyógyszerészeket, fogorvosokat és biotechnológusokat a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán december 8-án. Az érdeklődők fogat is tömhetnek, kipróbálhatják magukat sebészként, szövettani metszeteket tanulmányozhatnak, valamint gyógytea- és krémkészítésben is jeleskedhetnek.

A 9-14 óra között zajló nyílt napon a szervezők minden szükséges információkkal felvértezik az érdeklődőket. Az orvos-, fogorvos-, gyógyszerész- és biotechnológia BSC- és MSC-képzésekkel szakbemutatók, míg a 2023-as felvételi eljárással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókkal előadás formájában lehet majd ismerkedni.

A leendő hallgatókat több mint két tucat stand fogadja majd az orvoskar új, ultramodern elméleti tömbjének aulájában. Az Anatómia Intézet standjánál például szövettani metszeteket tanulmányozhatnak, az Orvosi Mikrobiológiai és Immunitástani Intézet kitelepülésénél Petri-csészés kísérletek segítségével kerülhetnek közelebb az érdeklődők a tudományterülethez.

A Pécsi Orvostanhallgatók Egyesületénél egy speciális babán gyakorolhatjuk az újraélesztés fogásait, a gyógyszerészek standjánál a gyógytea- és kenőcskészítés gyakorlati fogásait leshetjük el, máshol a sebvarrás rejtelmeibe nyerhetünk betekintést, egyúttal ki is próbálhatjuk a megszerzett tudást szilikonmodellek segítségével.

Az Orvosi Készségfejlesztő és Innovációs Központ különleges túrára invitálja az érdeklődőket az orvosi manuális készségeket fejlesztő skill labor eszköztárának, szimulátorainak, 3D-s technológiákat alkalmazó berendezéseinek világába. A PTE 3D Nyomtatási és Vizualizációs Központ standjánál az orvosi 3D-s nyomtatás területére kalauzolják el az érkezőket, miközben egy mini 3D-nyomtatóval be is mutatják a technológiát.

A nyílt napon a szakmai programok mellett az érdeklődőket többek között lakhatással, ösztöndíjakkal, tanulmányi előremenetellel kapcsolatos információkkal is segítik, a PTE ÁOK egészségprogramjának, a YourLife asztalánál pedig egészséges életmóddal kapcsolatos tanácsokkal és egészséges nassolnivalóval látják el az érkezőket. Az aulában egy mindig nagy népszerűségnek örvendő PIXBOX automatával is kedveskednek az érkezőknek a szervezők, teret adva az önfeledt szelfizésnek. Mindemellett egy szerencsekerékkel is készülnek a szervezők, melyet a programokon résztvevők pörgethetnek meg apró nyereményekért.

A nyílt nap helyszíne: Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar, az új elméleti tömb aulája, 7623 Pécs, Szigeti út 12.

Időpont: 2022. december 8., csütörtök, 9-14 óra (regisztráció: 9:00-9:30, az első program 9:30-kor kezdődik)

A nyílt napon történő részvétel regisztrációhoz kötött, amelyet az alábbi linkre kattintva végezhetünk el: regisztracio.aok.pte.hu/form/nyilt-nap-2022

A nyílt nap részletes programterve és további információk az alábbi linken érhetők el: felvi.aok.pte.hu/nyilt-nap

További részletek az [email protected] e-mail-címen, illetve a +36-72-536-001/31129, valamint a +36-72-536-212-es telefonszámon kérhetők.