Címlap Sport HIHETETLEN! M...

HIHETETLEN! Magyar győzelem született az Antarktiszon

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Lubics Szilvia megnyerte az Antarktiszon megrendezett ultrafutó versenyt! A Nagykanizsán élő, foglalkozását tekintve fogorvos, három gyermekes édesanya 197,3 km-t tett meg összesen. A másik magyar versenyző, Roskovics Miklós szintén kiválóan futott, ő 200,5 km-es eredménnyel 5. helyezést ért el.

A hat szakaszból álló verseny során a résztvevőknek minél több kilométert kellett futniuk az Antarktisz különböző területein kijelölt pályákon. Szilvi a második napon vette át a vezetést, végül 197,3 kilométert teljesített összesen – írta férje, Lubics György. A napi szakaszok közül a legrövidebb négy órán át tartott, a leghosszabb pedig hétig. Összesítésben második a japán Watanabe lett 190,5 km-rel, harmadik pedig a dél-afrikai Reynolds 187,7 km-rel.

Fagypont alatti hőmérséklet és a pingvinek

Szilvi talán élete legnehezebb versenyén van túl, a futóknak meg kellett küzdeniük a fagypont alatti hőmérséklettel, a viharos erejű széllel, a mély hóval és jelentős szintemelkedéssel is, miközben a hátukon lévő zsákban kellett cipelniük minden kötelező felszerelésüket. Az élménybeszámolókból az is kiderül, hogy a magyar édesanyát még egy pingvin is megtámadta, ami az egyik legmeghökkentőbb volt számára (ezen mondjuk mi is megdöbbentünk).

23 ország 43 versenyzője vágott neki a versenynek

A Racing the Planet elnevezésű sorozat „The Last Desert – Antarctica” versenyén 23 ország 43 versenyzője (köztük 18 nő) indult, és kizárólag olyan tapasztalt ultrafutók vehettek részt rajta, akik már legalább két 250 kilométeres sivatagi versenyt teljesítettek. Szilvi az Atacama-sivatagban és Namíbiában futott le sikeresen két ilyen versenyt, ezekkel szerzett jogot az indulásra.

Szilvi borzasztóan fázós, de ezzel is megküzdött

Szilvi férje, Lubics György azt írta, hogy a győzelem azért is nagy szó, mert a háromgyermekes édesanya borzasztóan fázós, sokkal jobban kedveli a meleg körülményeket, pár hete például még a hőmérsékleti szempontból másik végletet jelentő versenyen lett harmadik Utah-ban, ahol 385 kilométert futott a sivatagi forróságban.

HIHETETLEN TELJESÍTMÉNY! Nem találunk szavakat.

Aki bővebben is olvasna Lubics Szilvi elképesztő meneteléséről, na meg a pingvintámadásról, érdemes erre az oldalra ellátogatni!

(Kiemelt kép: Lubics Szilvia Facebook-oldala)