Emese, Sarolta

Pécs Aktuál fiók

Jelentkezzen be Pécs Aktuál fiókjába, vagy hozzon lére felhasználói fiókot oldalunkon.

Regisztráció

Pécs Aktuál hírlevél

Iratkozzon fel a Pécs Aktuál hirlevelére. Összegyűjtjük Önnek a legaktuálisabb történéseket, a legérdekesebb közéleti cikkeket és elküldjük e-mail címére.

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Sajnos nem kapott segélyt a Facebooktól egyetlen pécsi lap sem

Hirdetés

Pedig volt pécsi jelentkező médium – információink szerint. A Facebook Újságírói Program (FJP) és az Európai Újságíró Központ (EJC) gyorssegélyezett médiumainak listáját ma tették közzé. Eszerint Magyarországról két rádió és két online lap kapott gyorssegélyt az Európai Újságírás COVID-19 Támogatási Alapból.

Még korábban hirdetett  pályázatot az Európai Újságíró Központ (The European Journalism Centre / EJC) a Facebook anyagi támogatásával, hogy így segítsenek a koronavírus miatt bajba került médiumokon – írja a Media1. A ma közzétett lista alapján összesen 55 tartalomszolgáltató kap a segélyből, az Egyesült Királyságtól, Franciaországon át Ukrajnáig.

Ez 4 magyarországi médiavállalat jut pénzhez:

  • Tilos Rádiót működtető alapítvány 25.000 euróhoz,
  • A Klubrádió Zrt. 25.000 euróhoz,
  • Az Ittlakunk.hu szintén 25.000 euróhoz,
  • Az Együtt Debrecenért Egyesület 10.000 euróhoz jut hozzá. Ez utóbbi egyesület a debreciner.hu nevű debreceni helyi hírsite működtetője.

A Pécs Aktuál szerkesztősége sajnálja, hogy pécsi lapnak nem sikerült támogatást szereznie, és reméljük, hogy emiatt nem szűkül a pécsi médiapaletta. Minden Pécsett működő kollégának, lapnak szurkolunk, mert hiszünk abban, hogy minél szélesebb és színesebb egy közösség, egy város média palettája, annál jobb az olvasóknak, hírek után érdeklődőknek.

Hirdetés

Előző sztori

Elítélt pécsi férfire bízták a Büki Gyógyfürdő milliárdos pénzügyeit

Következő sztori

Lehet, hogy nem lesz tej, csirke- és sertéshús?

Legutóbbiak innen: Közélet