Címlap Közélet Sikerült teme...

Sikerült temetni az árkokat a Kaposvári Országos Színházi Találkozón

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Véget ért Kaposváron a megújult Országos Színházi Találkozó, a szervezést magára vállaló Csiky Gergely Színház igazgatója, a pécsi Dr. Fülöp Péter szerint pedig a program szakmai része minden várakozását felülmúlta.

A program szakmai része minden várakozásomat felülmúlta. Sikerült megfelelnünk annak az önmagunk által felállított elvárásnak, hogy a fesztivál próbáljon meg visszatérni a régi, nagy sikerű országos színházi találkozók hangulatához, hogy vissza tudjuk hozni az újratalálkozás élményét. Azóta is sorra kapjuk a gratuláló üzeneteket és köszönetnyilvánításokat a résztvevő társulatoktól, ezek nagyon szívmelengetők és megtisztelők. Jó látni, hogy az elmúlt közel egy év munkája meghozta a gyümölcsét. Egyre több visszacsatolást kapunk arról, hogy szakmailag is erős programot sikerült összeállítanunk – összegezte az idei KOSZT tapasztalatait Fülöp Péter a DeszkaVízió.hu-nak.

Látni, hogy a szakmának a legkülönbözőbb szereplői, vagy, ha merhetek így fogalmazni, a különböző gondolkodású színházcsinálók össze tudtak gyűlni, egy helyen lenni, beszélgetni. Ezt szervezőként megtapasztalni felemelő élmény volt. Azt hiszem, hogy azokat a bizonyos árkokat, amelyek az elmúlt években a szakmában kialakultak, sikerült kicsit beljebb temetni

– szögezte le Fülöp Péter a lapnak.

Nyert a város is

Fülöp szerint nemcsak kulturális szempontból, hanem turisztikai és a helyi gazdaságra való hatás szempontjából is fontos volt a rendezvény.

Abban állapodtunk meg a támogató-fenntartó várossal, hogy azokat a forintokat, amiket tőlük kapunk, megpróbáljuk úgy elkölteni – megjegyzem, ezt sikerült is –, hogy azok helyben hasznosuljanak

– jelentette ki.

(Borítókép forrása: DeszkaVízió.hu / BERKESI ÁGOTA MIRJAM)