Címlap Közélet Szegény japán...

Szegény japánok! Magányosságügyi miniszter csökkentené az öngyilkosságokat

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Yoshihide Suga japán miniszterelnök a koronavírus-válság miatt 11 év óta először megemelkedett öngyilkossági arányok kezelése érdekében Tetsushi Sakamotót nevezte ki a magányosságügyi miniszterévé – írja az Index. Az új tárcavezető feladata az ország csökkenő születési arányának kezelése és a regionális gazdaságok megerősítése is.

Utasítást kaptam, hogy vizsgáljam meg a kérdést, és a kapcsolódó minisztériummal egyeztetve átfogó stratégiát terjesszek elő… Remélem, hogy olyan tevékenységeket tudunk végezni, amikkel megelőzhető a társadalmi magány és az elszigeteltség, és megvédhetjük az emberek közötti kapcsolatokat

– mondta bemutatkozó sajtótájékoztatóján a miniszter.

Sakamoto szerint Suga miniszterelnök azért nevezte ki őt, hogy foglalkozzon a nemzeti jelentőségű ügyekkel, és ebbe szorosan beletartozik a világjárvány alatt növekvő női öngyilkossági arány kérdése is. Suga korábban azt mondta, hogy Japánban csak októberben csaknem 880 női öngyilkosságról számoltak be, ez 70 százalékos növekedés 2019 októberéhez képest.

Michiko Ueda japán öngyilkossági szakértő szerint sok nő nem házas.

Maguknak kell fenntartaniuk az életüket, és nincs állandó munkahelyük. Így amikor valami történik, természetesen nagyon-nagyon keményen érinti őket

– fogalmazott.

(via: businesstoday.in, fotó: Thinkstock)