Címlap Közélet Szexet vagy r...

Szexet vagy rengeteg pénzt akarnak az Ukrajnából menekülő magányos nőktől

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szexuális szolgáltatást vagy rengeteg pénzt kérnek az Ukrajnából menekült nőktől szállásért, fuvarért cserébe gátlástalan férfiak – derül ki az RTL Híradó riportjából.

A Baptista Szeretetszolgálat szerint a magányosan várakozó menekült nők a határon ne menjenek el akárkivel, és a kedvesnek tűnő férfiak felajánlására ne fogadjanak el munkát vagy szállást. Coll Ágnes, a Baptista Szeretetszolgálat emberkereskedelem elleni programjának vezetője szerint régóta ismert, és teljesen tipikus folyamatról van szó. Először van egy beetetési időszak: valaki odamegy az áldozathoz és kedvesen bánik vele. Úgy tűnik, minden a legnagyobb rendben van, valóban szeretettel fogadják egy otthonban, egy háztartásban. Aztán egyszer csak azt mondják, hogy na jó, de akkor a szállásért, kosztért kéne valamit csinálni. Például szexuális szolgáltatásokat nyújtani.

Emiatt már több családanya is felkereste a segélyszervezetet

– mondta a Híradónak Coll Ágnes.

Ha pedig nem szexért, akkor pénzért ajánlanak segítséget: a hátárnál dolgozók, segítők olyat is hallottak nem egyszer, hogy

a hiénák 350-450 ezer forintot kérnek menekülőktől egy budapesti vagy dunántúli fuvarért.

A szeretetszolgálatnál azt javasolják a menekülőknek, hogy lehetőleg minél előbb csatlakozzanak egy nagyobb segélyszervezethez, ahol biztonságban lehetnek.

A Híradó megkeresésére a rendőrség azt válaszolta, nem jutott tudomásukra még ilyen eset.