Címlap Közélet Több ezer spo...
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kaposvár helyett új helyszínként Pécsett tarthatják 2022-től az International Youth Sport Festivalt. A három csapatsportágban több ezer versenyzőt városunkba hozó, egyhetes fesztivál jelentős forgalmat generálhat a pécsi vendéglátásban – tájékoztatott az önkormányzat.

Az International Youth Sports Festival keretében az elmúlt 15 évben 65 országból több mint 45 ezer sportoló mérte össze erejét. Az ország egyik legjelentősebb utánpótlássport-fesztiválját három sportágban, labdarúgásban, kosárlabdában és kézilabdában hirdetik meg, tíz korosztály számára, fiúknak és lányoknak egyaránt.

Eddig Kaposváron tartották az egyhetes júliusi sportrendezvényt, ami azonban kinőtte a somogyi várost, így merült fel Pécs lehetséges helyszínként.

Az önkormányzat népjóléti és sportbizottsága mellett a költségvetési és gazdasági bizottság is egyhangúlag támogatta, hogy az önkormányzat 5 millió forinttal támogassa a fesztivál megrendezését. A végleges döntést a közgyűlés hozza majd meg.

(Fotó: travelosports.com)