Címlap Közélet Több utat újr...
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tavaly több mint 2800 meghibásodást hárítottak el a Tettye Forrásház szakemberei, amelyből jócskán jutott a téli időszakra is. A fagyosabb hónapokban ideiglenesen helyreállított útszakaszok most új burkolatot kapnak.

A társaság tájékoztatása szerint az aszfaltüzemek újraindulásával, az enyhe időjárást kihasználva a szokottnál hamarabb kezdődött meg a korábban ideiglenesen, fóliás betonnal helyreállított téli hibahelyek, útburkolatok, járdák végleges javítása. A pécsi vízszolgáltató megbízásából Pécs 35 pontján összesen 710 négyzetméternyi útburkolatot és mintegy 80 négyzetméternyi járdát állítanak helyre az út kezelőjének előírásai és elvárásai szerint.

A tervezetten március végéig befejeződő javítások öt ütemben zajlanak. A jövő héten az Ady Endre utca és a Vöröskereszt utca sarkánál, a Felsőgyükési utcában és a Sétatér utcában folynak az aszfaltozási munkálatok.

A szintén most startoló városi útfelújítási programhoz kapcsolódva (amelyben városszerte tizenhét utca felülete kap új burkolatot) a szolgáltató az érintett utcákban is kicseréli vagy szintbe hozza a sérült, elavult, megsüllyedt aknafedlapokat, csapszekrényeket.