Címlap Közélet Toller is meg...

Toller is megakadályozta, de most már a csokigyárat is vinnék a pécsi “csokitolvajok” az ellenzék szerint

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Amint azt a Pécs Aktuál megírta: több tízmilliárdos üzlet dőlhet el kedden Pécsett, ha a városvezetésnek sikerül átvernie a tervét. A tavaszi fiaskó után mégiscsak jól járhat az MSZP-s erőemberhez, Puch Lászlóhoz köthető Mandulás kemping tulajdonosi köre sokkal gazdagabb lehet! Minimum közel 800 millió forinttal, de egy barátságosnak tűnő önkormányzati akcióval akár 30-40 milliárdos üzleti lehetőség is az ölükbe hullhat, ráadásul megszabadulnának a 15 éve pusztuló kemping területétől is. 

A témával kapcsolatban a pécsi Fidesz-frakció közleményt juttatott el a szerkesztőségünkhöz. Ebben azt írják, “a baloldali városvezetés múlt héten bejelentett zavaros telekbizniszének újabb részletei váltak ismertté”.

Az ellenzéki frakció felidézi, hogy “a szocialisták idején baloldali üzleti köröknek elprivatizált Mandulás Kempingből nem lehetett luxus lakópark a pécsiek ellenállása miatt, a telket ezért megvetetné a várossal a tulajdonos. Az a tulajdonos, amelynek vezetője Zuschlag János volt szocialista politikus egykori bűntársa, a tulajdonosa pedig sajtóhírek szerint Puch László baranyai szocialista pénzember”.

“A telket a tulajdonosa évek alatt lerohasztotta, mert vélhetően soha nem is akarta kempingként üzemeltetni, hanem

már Toller László idején is luxus lakóparkot kívánt a telken felhúzni. Ahogy Toller László idején, úgy az idei évben is sikerült elhárítani ezeket a szándékokat,

azonban most új trükkhöz folyamodik a baloldali városvezetés” – írja a pécsi Fidesz.

“A lepusztult telket 800 millió forintért, az egykori privatizációs vételár sokszorosáért vetetné meg a várossal a tulajdonos. De félő, hogy ennél is gátlástalanabb szándék áll a héttérben. Valójában arra készülnek, hogy a kempinget elcserélik a bőrklinika ingatlanával, így a szocialista körök egy fejleszthető, sokmilliárdos profitot hozó telekhez jutnak potom pénzért” – közölte a Fidesz-frakció.

“Egyértelmű és elfogadhatatlan, hogy az átlátható és demokratikus működést ígérő Péterffy Attila és belső köre mára odáig jutott, hogy Zuschlag tettestársa és Puch László szocialista oligarcha diktál nekik”

– közölte az ellenzéki frakció. Hozzátették: “ők pedig szó nélkül teljesítik a parancsot. A csokitolvajokkal valóban a „legsötétebb időszak” tért vissza a városházára. De most már nemcsak a csokit, hanem az egész csokigyárat is vinni akarják”.

Tóth Bertalan, Kőhegyi István és Nyőgéri Lajos (Fotó eredtije: Pécsma)

“Csokitolvajok”

A csokitolvajok kifejezést Toller László idejében ragasztották rá az MSZP “nagy öregjei” a szocialista párt akkoriban fiatal, feltörekvő pécsi vezetőire: Tóth Bertalanra, Nyőgéri Lajosra és Kőhegyi Istvánra. A pártbeli szakzsargon ma is ugyanígy hivatkozik rájuk.

Péterffy Attila polgármester Nyőgéri Lajossal