Címlap Közélet Nem tudja Pét...

Nem tudja Péterffy, hogy alpolgármestere körének intézett-e önkormányzati lakásokat, mert ő csak aláírt!

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tizenöt napja volt a pécsi polgármesternek arra, hogy írásban válaszoljon a Tiszta Kezek Frakció egyik képviselőjének kínos kérdéseire, amelyeket a legutóbbi közgyűlésen tett fel. Így:


Hencsei Zsolt ugyanis arra utalt és gyakorlatilag arról faggatta Péterffy Attilát, hogy

A PÉCSI POLGÁRMESTER MIÉRT INTÉZETT A PANDÉMIA IDEJÉN SZEMÉLYESEN ÖNKORMÁNYZATI LAKÁST NYŐGÉRI LAJOS ALPOLGÁRMESTER VOLT FELESÉGÉNEK, ILLETVE EGY SZINTÉN NYŐGÉRIHEZ KÖTHETŐ ÜZLETI SZEREPLŐNEK?

Bár Péterffy Attilának lett volna lehetősége szóban és személyesen válaszolni ezekre a kérdésekre korábban a közgyűlésen, de ezt nem tette meg; csak odaszúrt Hencseinek egyet, miszerint majd megvizsgálják a kérdéseiben szereplő állítások igazságtartalmát – ez látható a fenti videó végén is.

Most úgy néz ki, mégiscsak van igazság Hencsei kérdéseiben, legalábbis ez olvasható ki a polgármesteri válaszokból, amelyek kedden felkerültek az önkormányzat honlapjára. Ugyanakkor a polgármester egyik válaszában sem ismeri el, de nem is cáfolja, hogy Nyőgérihez közelálló emberek kaptak volna lakásokat – ezeket ügyesen hárítja Péterffy Attila. A polgármester ugyanis levele végén megjegyzi, hogy

„Nem rendelkezem arra nézve információval, hogy akár az Ön által említett ingatlan, akár más ingatlan kinek az érdekköréhez került. A kérelmek elbírálása önkormányzati rendelet alapján történik, a kérelmező jogosultságának vizsgálatával és annak megállapításával.”

Magyarul a polgármester azt közölte, hogy ő csak aláírta azt, amit elé tett a bizottság, vagyis, hogy ezek a lakások Nyőgéri Lajos volt feleségéhez, illetve mostani feleségének üzlettársához kötődnek-e, arról nem tud.

Lapunk minden kétséget kizáró bizonyítékokkal rendelkezik arról, hogy azokhoz tartoznak ezek az önkormányzati lakások, akikre Hencsei a kérdéseiben utalt. Nyilván ezzel pontosan tisztában van az érintett bizottság jobbikos elnöke is, aki név szerint ismerhet minden igénylőt, hiszen meg kell győződniük a különféle igények jogszerűségéről, és azokat személyesen kell jóváhagynia – a bizottsággal egyetemben. Emellett Nyőgéri Lajos alpolgármesterként felügyeli a lakásgazdálkodást is, tehát tudnia kell, mi folyik pontosan az adott területen, mivel ez a feladata. Nehezen hihető, hogy sem saját exnejéről, gyermekei anyjáról, sem jelenlegi feleségének üzlettársáról ne lenne naprakész információja.

Az önkormányzati képviselő pontos kérdései és a teljes polgármesteri válaszok itt olvashatóak:


Vesztegetés: még mindig nyomoznak a pécsi lakásmutyi miatt

Mint ahogy arról beszámoltunk, a Pécs Aktuálnak hivatalos forrásból megerősítették a napokban, hogy még mindig nem zárult le az a nyomozás, amelyet tavaly ősszel indítottak a különleges ügyészek a pécsi Polgármesteri Hivatalban vesztegetés miatt.

Lapunknak a Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészségen megerősítették, még mindig tart a nyomozás, egyelőre gyanúsítotti kihallgatásokra sem került még sor. Ennél több információt viszont – „beleértve a tervezett eljárási cselekményekkel kapcsolatos információkat a büntetőeljárás eredményessége érdekében” – egyelőre nem közölhetett a különleges ügyészség.

Erről, vagyis hogy miért nyomozhatnak, ebben a cikkünkben írtunk részletesen:


A vesztegetési ügynek, amelyben tehát még tart a nyomozás, nincs köze a Tiszta Kezek által feszegetett fenti témákhoz, azok nem képezik semmilyen nyomozás vagy büntetőeljárás tárgyát.