Címlap Közélet Van egy orszá...

Van egy ország, ahol már a 14 évesek is megváltoztathatják a nemüket

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Spanyolországban nemrég elfogadtak egy új törvényt, amely a radikális baloldal szerint több jogot és egyenlőséget biztosít az LGBTQ-közösség számára. A valóságban viszont annyi történt, hogy a liberálisok ismét a gyermekeket felhasználva terjesztik az LMBTQ-propagandát, eközben pedig elveszik a szülőktől a lehetőséget, hogy ők maguk döntsék el, mi a legjobb a gyermekük számára – írja az Origo.

A lap cikke szerint Irene Montero, Spanyolország egyenlőségi minisztere az új törvénnyel kapcsolatban elmondta, hogy a pártja történelmet ír, és óriási lépést tesz a transzneműek és az LGBTQ-közösség jogaiért. Azonban a botrányos jogszabály könnyen befolyásolható kiskorúak kezébe ad egy olyan döntést, amely örökre megváltoztatja életüket.

Ráadásul a szülőktől is elveszik a beleszólás lehetőségét, de még orvosi vizsgálatokon sem kell átesnie annak a tininek, aki át akarja operáltatni magát.

Az LGBTQ-propagandának már eddig is számos áldozata volt. Az Egyesült Királyságban például nemrég pert nyert egy beteg, Keira Bell, aki az egyik transzneműséget hirdető intézményt vitte bíróságra. Elmondása szerint orvosi segítségre lett volna szüksége, helyette viszont meggyőzték, hogy a névváltoztatás jelent majd segítséget a problémái kezelésében.

A Tavistock Központ – akik ellen Bell pert nyert – egyébként számos kiskorú beteget kezel, közöttük vannak olyanok is, akik csak 10 évesek.

A bíróság szerint ilyen fiatalon semmiképp sem tud a gyerek egy ekkora horderejű döntést meghozni, és annak következményei is csak sokkal később tudatosulnak benne, amikor már késő megváltoztatni azt.